Domatesli İtalyan Tavuğu

Taze domateslerle İtalyan mutfağı lezzetini evinizde yaşatabileceğiniz bir tarifimiz var. İtalyan mutfağında sık sık tüketilen domatesli tavuğu hazırlarken, mozzarella peyniri veya kaşar peynir kullanabilirsiniz. Göğüs filetoları sos ile harmanladıktan sonra size yalnızca pişmesini beklemek kalıyor. Peki, domatesli İtalyan tavuğu nasıl yapılır? Listedeki malzemelere göz attıysanız domatesli İtalyan tavuğu için tarif detaylarına geçebiliriz.
Evde kolayca hazırlayabileceğiniz tavuk yemekleri mi arıyorsunuz? O halde pratik fırında patatesli tavuk eti ve nefis tavuk buritto tarifini deneyebilirsiniz.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
35 dakika

Domatesli İtalyan Tavuğu Tarifi İçin malzemeler
- 4 adet tavuk göğüs fileto
- 1 yemek kaşığı kuru fesleğen
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 1 adet kabak (Dilimlenmiş)
- 1 bardak kiraz domates (Sarı ve kırmızı, karışık, her biri yarım dilimlenmiş
- 8-10 adet mantar
- 1 su bardağı rende mozzarella peyniri (Taze kaşar peyniri de olur)
Domatesli İtalyan Tavuğu Nasıl Yapılır?
- Bir fırın kabını yağlayın ve tavuk göğüs etlerini dizin. Kurutulmuş fesleğen ve tuzla tatlandırın. Dilimlenmiş kabakları üzerlerine dizin. Daha sonra kiraz domatesleri ve doğranmış mantarları tavukların üzerini tamamen kaplayacak şekilde yayın.
- Rendelenmiş mozzarella peynirini serptikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirin. Fırından alın ve 5-10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR