ANASAYFA TARİFLER SİZDEN SEBZE YEMEĞİ TARİFLERİ ENGİNAR YAPRAĞI DOLMASI

Enginar Yaprağı Dolması

Enginar Yaprağı Dolması ( Midye Dolma)

Lezzetli, sağlıklı, farklı bir tarif.👍 Enginarı bir de böyle deneyin.👌

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

28 Tarif       7 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Enginar Yaprağı Dolması Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet  enginarın yaprakları (ayıklanmış)
  • 2 adet limon
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 buçuk su bardağı sıcak su
  • Tuz

İç Harç İçin:

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Bir bağ dereotu
  • Sumak
  • Tuz
  • Nane
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Kırmızı toz biber (acı ya da tatlı)

Enginar Yaprağı Dolması Nasıl Yapılır?

  • İç harç için tavaya zeytinyağı koyulur, zeytinyağı biraz kızdırılır. 
  • Küp küp doğranmış soğanlar tavaya  koyulur karıştırılır, soğanlar renk alınca küp küp doğranmış domatesler koyulur karıştırılır , pirinç koyulur karıştırılır. 
  • Salça, nar ekşisi ve diğer baharatlar koyulur karıştırılır. 
  • Ocağın altı kapatılır. 
  • İnce ince kıyılmış dereotu iç harca koyulur.
  • Hazırlanan iç yaprağın içine koyulur ve diğer yaprakla üzeri kapatılır. Midye şekli verilir. İşlem böyle devam eder. 
  • Hazırlanan midye dolmalar  tencereye koyulur . 
  • Sıcak su koyulur.
  • Zeytinyağı gezdirilir. Üzerine tuz serpilir.
  • Suyun kaynaması için önce ocağın fazla ayarında ,kaynarken ocağın kısık ayarında dolmalar pişirilir. 
  • Dolmalar sıcakken servis edilir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!