ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ FETTUCCİNE

Fettuccine

Fettuccine
Fettuccine makarnasının kelime anlamı küçük şeritler demektir. Roma ve Toskana mutfağında yoğun bir şekilde kullanılan bu makarna Tagliatelle makarnasından biraz daha geniştir. Un ve yumurtadan yapılan fettuccine geleneksel olarak taze yapılır ve hemen tüketilir.

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

4 dakika

3 Tarif       2 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fettuccine Tarifi İçin malzemeler

  • 400gr semolina un
  • 4 adet yumurta

Fettuccine Nasıl Yapılır?

    • Semolina ununu bir kaba veya tezgaha döküyoruz. Stand mikserimiz varsa onun içine koyuyoruz.
    • Semolina ununun ortasını açıyoruz ve orta kısma yumurtaları kırıp koyuyoruz.
    • Önce çatal yardımıyla kenarlara taşmadan karıştırıyoruz. Karıştırdıktan sonra elimizle veya mikserle yoğurmaya başlıyoruz.
    • Homojen olana kadar yoğuruyoruz.
    • Yoğurduğumuz makarna hamurundan bir parça alarak makarna makinesinde veya oklava(merdane) yardımıyla açmaya başlıyoruz.
    • Makine ayarı 2-3 ayarında olursa yeterli olacaktır. Sonrasında isteğinize göre uzun ve kalınlıkta kesebilirsiniz.
    • 5mm tagliatelle yassı kalınlığıdır. Fettuccine 15mm-20mmdir. AFİYET OLSUN🍝
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!