Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Patatesleri soyup bıçakla küçük top şeklinde kesin. Tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün. Brokolileri yeşil rengini koruması için karbonatlı suda 5 dakika haşlayıp süzün.
Taze soğanları temizleyip üç parçaya kesin. Etleri yarım saat şarapta marine edip süzün. Düz bir tepsiye alıp yan yana dizin. Üzerlerine krem peynir sürüp üçer taze soğan yerleştirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Rulo şeklinde sarıp kürdanla sabitleyin.
Hazırladığınız et sarmaları cam kaba dizin ve üzerlerine fırçayla zeytinyağı sürün. Sıcak suyu ekleyin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırına verip pişirin.
Fesleğenleri temizleyip kıyın. Sarımsakları soyun. Ceviz içi, sarımsak, fesleğen, zeytinyağı, peynir, 1 tutam tuz ve karabiberi robotta ezip sosu hazırlayın.
Hazırladığınız patates ve brokoliyi servis tabağına değişimli olarak dizin. Üzerine biftek sarmalarını yerleştirin. Sosu etin üzerine ip gibi akıtarak dökün. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Teşekkür ederiz.