ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER DAVET SOFRASI TARİFLERİ FESLEĞEN SOSLU SEBZELİ BİFTEK

Fesleğen soslu sebzeli biftek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fesleğen soslu sebzeli biftek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 dilim eşit büyüklükte biftek7

8 dal taze soğan1 kg patates500 gr brokoli1 çay kaşığı karbonatYarım kahve fincanı zeytinyağı1 çay bardağı sıcak su4

5 çorba kaşığı krem peynir1 su bardağı kırmızı şarap1 çorba kaşığı suTuz

  • karabiberSos için: 1 demet fesleğen6 ceviz içi1 çay bardağı zeytinyağı1 tatlı kaşığı limon suyu6 diş sarımsak3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniriTuz
  • karabiber

Fesleğen soslu sebzeli biftek Nasıl Yapılır

Patatesleri soyup bıçakla küçük top şeklinde kesin. Tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün. Brokolileri yeşil rengini koruması için karbonatlı suda 5 dakika haşlayıp süzün.

Taze soğanları temizleyip üç parçaya kesin. Etleri yarım saat şarapta marine edip süzün. Düz bir tepsiye alıp yan yana dizin. Üzerlerine krem peynir sürüp üçer taze soğan yerleştirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Rulo şeklinde sarıp kürdanla sabitleyin. 

Hazırladığınız et sarmaları cam kaba dizin ve üzerlerine fırçayla zeytinyağı sürün. Sıcak suyu ekleyin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırına verip pişirin. 

Fesleğenleri temizleyip kıyın. Sarımsakları soyun. Ceviz içi, sarımsak, fesleğen, zeytinyağı, peynir, 1 tutam tuz ve karabiberi robotta ezip sosu hazırlayın.

Hazırladığınız patates ve brokoliyi servis tabağına değişimli olarak dizin. Üzerine biftek sarmalarını yerleştirin. Sosu etin üzerine ip gibi akıtarak dökün. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.