Zeytinyağlı Etli Enginar

Zeytinyağlı Etli Enginar
24 Mart 2021

@topraktan_mutfaga Selin Öztürk Aydın okuyucumuzdan mis gibi kuzu etli enginar tarifini sizler için sunuyoruz. Türk mutfaklarının yanı sıra Fransa ve İtalya'da da sık sık tüketilen bu yemek, özellikle davet sofralarının vazgeçilmezidir. Protein bakımından zengin bir yemektir. Peki, kuzu etli enginar nasıl yapılır? Listedeki malzemeleri hazır ettiyseniz, kuzu etli enginar yapımı için tarife geçebiliriz.

Alternatif olarak incikli terbiyeli enginar ve kuzu külbastı tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Zeytinyağlı Etli Enginar için

Malzemeler

  • 250 gr kuzu eti
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 6 adet çanak enginar
  • Yarım limon
  • 1 lt su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • İsteğe göre dereotu
Zeytinyağlı Etli Enginar

Nasıl Yapılır

  1. Enginarları temizleyip kararmaması için limonlu suda bekletin.
  2. Küp küp doğradığımız kuzu etlerini derin bir tencerede zeytinyağı ile kavurun.
  3. Etlerin rengi değiştiğinde yemeklik doğranmış soğanı ilave edin.
  4. Kavrulan et ve soğan karışımına 2 su bardağı ılık su ilave edip 10-15 dakika pişirin. 
  5. Limonlu suda beklettiğiniz enginarları 4 parçaya bölüp kaynayan suyun içine kenarda kalan suyumuzla birlikte ilave edin.
  6. Üzerine yarım limon suyu ve tuz ekleyip 20-25 dakika daha pişirin.
  7. Kıvamına göre dilerseniz 1 su bardağı suyu kaynama aşamasından önce üzerine ekleyebilirsiniz.
  8. Hazır olan yemeği servis tabağına alıp üzerini dereotu ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo