ANASAYFA TARİFLER SİZDEN ET YEMEKLERİ KUZU ETLİ ENGİNAR

Kuzu Etli Enginar

Kuzu etli enginar

@topraktan_mutfaga Selin Öztürk Aydın okuyucumuzdan mis gibi kuzu etli enginar tarifini sizler için sunuyoruz. Türk mutfaklarının yanı sıra Fransa ve İtalya'da da sık sık tüketilen bu yemek, özellikle davet sofralarının vazgeçilmezidir. Protein bakımından zengin bir yemektir. Peki, kuzu etli enginar nasıl yapılır? Listedeki malzemeleri hazır ettiyseniz, kuzu etli enginar yapımı için tarife geçebiliriz.

Alternatif olarak incikli terbiyeli enginar ve kuzu külbastı tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuzu Etli Enginar Tarifi İçin malzemeler

  • 250 gr kuzu eti
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 6 adet çanak enginar
  • Yarım limon
  • 1 lt su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • İsteğe göre dereotu

Kuzu Etli Enginar Nasıl Yapılır?

  • Enginarları temizleyip kararmaması için limonlu suda bekletin.
  • Küp küp doğradığımız kuzu etlerini derin bir tencerede zeytinyağı ile kavurun.
  • Etlerin rengi değiştiğinde yemeklik doğranmış soğanı ilave edin.
  • Kavrulan et ve soğan karışımına 2 su bardağı ılık su ilave edip 10-15 dakika pişirin. 
  • Limonlu suda beklettiğiniz enginarları 4 parçaya bölüp kaynayan suyun içine kenarda kalan suyumuzla birlikte ilave edin.
  • Üzerine yarım limon suyu ve tuz ekleyip 20-25 dakika daha pişirin.
  • Kıvamına göre dilerseniz 1 su bardağı suyu kaynama aşamasından önce üzerine ekleyebilirsiniz.
  • Hazır olan yemeği servis tabağına alıp üzerini dereotu ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!