ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ DİĞER SEBZE YEMEKLERİ İNCİKLİ TERBİYELİ ENGİNAR

İncikli Terbiyeli Enginar

İncikli terbiyeli enginar

İncik ve enginarı bir araya getirdik ve ortaya muhteşem bir lezzet çıktı. Protein bakımından zengin olan incikli enginar yemeği, antioksidan kaynağı olarak da bilinir. Düşük kalorili olduğu için diyet menülerine ekleyebileceğiniz bir tariftir. Malzemeler hazırsa, incikli terbiyeli enginar yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Zeytinyağlılar arasında çok sevilen ve zengin besin değerleri sunan zeytinyağlı enginar tarifine göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

İncikli Terbiyeli Enginar Tarifi İçin malzemeler

  • 6 adet İzmir sakız enginarı (yapraklı temizlenip, dörde bölünmüş)
  • 4 adet kuzu incik
  • 1 adet beyaz soğan
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Karabiber
  • Zeytinyağı

İncikli Terbiyeli Enginar Nasıl Yapılır?

  • İncikleri soğuk suda yıkayıp, düdüklü tencerede üzerini örtecek kadar su koyarak pişirin.
  • Yemeklik doğradığınız soğanı tencereye alarak zeytinyağında biraz yumuşatın. üzerine suyunu süzdüğünüz enginar çanaklarını ve haşladığınız incik etlerini yerleştirin.
  • Et suyundan üç bardak ekleyerek kapağını kapatın. Enginarlar yumuşayana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
  • Bir kaseye yumurta sarısını ve unu koyun. Yemek suyundan ilave ederken çırpmaya devam ederek terbiyenizi hazırlayın. Terbiyeyi tencereye ilave edin ve hafif kıvam aldığında ocağın altını kapatın.
  • Enginarları paylaştırarak her bir inciği ayrı ayrı tabaklara alın ve üzerine karabiber ekleyerek servis edin.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.