Köz Patlıcanlı Sarma Köfte

Köz Patlıcanlı Sarma Köfte
07 Mayıs 2021

Yazdan közlenmiş dondurucuya koyulmuş patlıcanlar şimdi nefis yemeklere katkı sunuyor. Kırmızı et ile közlenmiş patlıcanın birleştiği tüm yemekleri lezzetli bulurum. Köz patlıcanlı sarma köfte; yapması kolay, fazla zaman almayan ve oldukça lezzetli bir tarif olarak defterinizde yer almalı. Beğeni ve yorumlarınızla @mutfakkeyiftir Instagram sayfamıza destek olmanız bizi mutlu ediyor ❤️

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Köz Patlıcanlı Sarma Köfte için

Malzemeler

  • 400 gr dana kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet rendelenmiş kuru soğan
  • 2 dış sarımsak
  • 3-4 çorba kaşığı galeta unu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Yenibahar
  • 2 adet közlenmiş patlıcan
  • 1 adet domates
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
Köz Patlıcanlı Sarma Köfte

Nasıl Yapılır

  1. Kıyma, yumurta, galeta, soğan, tuz, kimyon, karabiber, yenibahar ile köfte hamuru yoğurulur. 
  2. Közlenmiş patlıcanlar hafif tuz ilavesiyle ince doğranır.
  3. Köfte hamuru streç film üzerinde açılır. Üstüne patlıcan harcı yayılır. Streç sarılarak 15-20 dakika dolapta bekletilir.
  4. Fırın tepsisine alınan köz patlıcanlı sarma köftenin üzerine ıslatılmış pişirme kağıdı koyulur.
  5. 190 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir. Domates, tuz ve tereyağı blenderdan geçirilir.
  6. Pişirme kağıdı alınır ve hazırlanan domates sosu üzerine gezdirilir. Rendelenmiş kaşar peyniri koyulur ve tekrar fırına verilir. Kaşar peyniri eriyip hafif kızarana kadar pişirilir.
  7. Dilimlenerek servis edilir. İsteğe bağlı olarak üstüne domates sos yerine beşamel sos da yapılıp koyulabilir.
  8. Domatesli sosu yoksa yoğun kıvamda salçalı su da kullanılabilir. Afiyetle ❤️
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo