ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLILAR ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA

Zeytinyağlı yaprak sarma
8 Kişilik
Hazırlama 40 dakika
Pişirme 40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinyağlı yaprak sarma tarifi için malzemeler
  • 400 g salamura veya taze yaprak
  • 500 g pirinç
  • 1 demet maydanoz
  • Yarım demet taze nane
  • Tuz, yenibahar, kuru nane
  • 5 soğan
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
Zeytinyağlı yaprak sarma Nasıl Yapılır

  • Pirinci yarım saat kadar ılık suda bekletin. Daha sonra süzüp bir kaba alın. Kıyılmış yeşillikleri, çok ince kıyılmış soğanları, salçaları, şekeri, zeytinyağını, kıyılmış sarımsakları, fıstıkları, tuzu ve baharatı ilave edin. Hafifçe karıştırdıktan sonra kuş üzümlerini ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
  • Salamura yaprakları kaynar suyun içinde 10 dakika kadar beklettikten sonra süzün. Yapraklardan bir tanesini alıp tezgahın üzerine yayın ve ortasına iç malzemeden yerleştirin. Sıkıca rulo şeklinde sarıp, tabanı düz ve geniş bir tencereye yerleştirin. Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayın. Sarmaların üzerini geçmeyecek şekilde su ve zeytinyağını dökün. Pişerken dağılmaması için sarmaların üzerini düz bir tabakla kapatın. Birkaç taşım kaynattıktan sonra ateşi kısın. 25-30 dakika pişirip ocaktan alın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!