ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLI FASULYE DİZMESİ

Zeytinyağlı Fasulye Dizmesi

Zeytinyağlı fasulye dizmesi

Yazın çok sevilen ve sofralarda sıkça yerine alan nefis zeytinyağlı fasulye dizmesi ile karşınızdayız. Düşük kalorisi ile diyet listelerinde sık sık yer verilen taze fasulyeyi, bu kez dizme yapımında kullanıyoruz. Zeytinyağlı yemeklerin gözdesi olan taze fasulye, hafifliği ve lezzeti ile yaz aylarında en çok tüketilen sebzelerden biridir. Zeytinyağlı taze fasulye dışında yeni tatlar denemek isteyenler için, oldukça kolay bir şekilde hazırlanan bir tarifimiz var. Zeytinyağlı fasulye dizmesi nasıl yapılır? sorusuna cevap bulmak için, ev yapımı zeytinyağlı fasulye dizmesi tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak köfte ile lezzetlendirilen nefis patlıcan dizme ve videolu anlatımıyla antrikotlu brüksel lahanası dizmesi tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Zeytinyağlı Fasulye Dizmesi Tarifi İçin malzemeler

  • 500 g taze fasulye
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı

Zeytinyağlı Fasulye Dizmesi Nasıl Yapılır?

  • Fasulyeleri bol suyla yıkadıktan sonra ayıklayın.  
  • Yapışmaz yüzeyli bir tencerenin içine 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı gezdirin ve fasulyeleri bir halka oluşturacak şekilde uygun boyutlarda kırarak ya da bütün olarak tencereye dizin. (Fasulyelerin yarısından çoğunu en dibe dizmelisiniz.)
  • Domatesleri yıkayın ve bir tanesini halkanın tam ortasına yerleştirin. Ardından soğanı ve sarımsakları küp küp doğrayarak  dizdiğiniz fasulyelerin üzerine serpiştirin.
  • Diğer domatesleri halka halka doğrayarak soğanların üstüne dizin.  Kalan fasulyeleri de üstüne tekrar halka şeklinde dizip bitirin.
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağını üstünde gezdirdikten sonra tuz ve toz şekeri ilave ederek  tencerenin kapağını kapatın. 
  • Kısık ateşte kapağını açmadan, ara ara kontrol ederek yaklaşık 1,5 saat pişirin. (Pişme süresi fasulyenin cinsine göre farklılık gösterebilir.)
  • Piştikten sonra yine kapağını açmadan soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra ters çevirerek bir servis tabağına alın ve servis edin.
  • Hazırladığınız zeytinyağlı fasulye dizmesini, ev yapımı lahana turşusu ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!