ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLILAR ZEYTİNYAĞLI MANTAR

Zeytinyağlı mantar

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinyağlı mantar tarifi için malzemeler

  • 5 çorba kaşığı riviera zeytinyağı Yarım kg mantar 4 domates 2 soğan 3-4 dal taze soğan 2 sivribiber 2 diş sarımsak 1 çay kaşığı tozşeker 1 tatlı kaşığı limon suyu 3-4 dal maydanoz Tuz
  • karabiber
  • kırmızı tozbiber

Zeytinyağlı mantar Nasıl Yapılır

Mantarları temizleyip ince ince dilimleyin. Kararmaması için limonlu suda bekletin. 
Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Sivribiberleri ve soğanları ince ince doğrayın. Sarımsakları soyun. Taze soğan ve maydanozu kıyın.
Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsakları pembeleştirin. Sivribiber ve taze soğanı ekleyip kavurun. Domatesi ilave edip koyu bir sos kıvamını alıncaya kadar pişirin.
Mantarları süzüp domatesli sosa ekleyin. Tozşeker, limon suyu, tuz, kırmızı tozbiber ve karabiberi ilave edip karıştırın. Kısık ateşte kendi suyu ile mantarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.