ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ DOMATESLİ ACI BİBER TURŞUSU

Domatesli Acı Biber Turşusu

Genel olarak Akdeniz Bölgesi'nde yetiştirilen domates, yemeklerin ana malzemesi olarak kullanılır. Yanına en çok yakışan sebze ise acı biberdir. Özellikle sulu yemeklerin içinde kullanılan bu besinler, antioksidan görevi görürler. Domatesli biber turşusu; kansızlığı gidererek vücudun daha dinç olmasını sağlar. Kalp krizi, obezite ve stres gibi hastalıkların azalmasında önemli bir etkisi bulunur. Domatesli acı biber turşusu nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, domatesli acı biber turşusu tarifine başlayabiliriz.

Yemeklerin yanında servis edilen turşu çeşitleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, patlıcan turşusu tarifine göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Domatesli Acı Biber Turşusu Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg salçalık domates
  • 2 kg sivri biber
  • 15 diş sarımsak
  • 6 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 su bardağı sirke
  • 1 demet maydanoz

Domatesli Acı Biber Turşusu Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak domateslerin kabuklarını soyup rendeleyin. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip saplarını kesin.
  • Sarımsakları ince kıyıp biberlerle birlikte rendelediğiniz domateslere ilave edin. Tuz ve sirkeyi ekleyip harmanlayın.
  • Hazırladığınız karışımı kavanoza aktarın. Maydanozu yıkayıp hafif kurulayın. Elinizle kopartıp kavanozun en üstüne yerleştirin.
  • Kavanozun kapağını sıkıca kapatın. Bir hafta sonra suyunu kontrol edin. Gerekirse su ilavesi yapın. Buzdolabında muhafaza edin.
  • Domatesli acı biber turşusunu; tepsi kebabı ya da kuru fasulyenin yanında servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Domatesli Acı Biber Turşusunun Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kullanacağınız malzemelerin mevsimlik olmasına özen gösterin. Başlamadan önce bol su ile durulayın ve kurutun.
  • Turşuyu hazırlarken; bir bardak sirkeye üç bardak su ölçüsünü kullanın.
  • Saklama işlemi için, hava almayan cam kavanozları kullanabilirsiniz. Kavanozları bir gece önceden sıcak su ile sterilize edin ve kuruması için ters çevirin.
  • Turşunun hazır olması süresi 15 ile 30 gün arasında değişiklik gösterebilir. Bu sürede kapağı açmamaya özen gösterin.
  • Turşular hazır olduktan sonra buzdolabında muhafaza ederek kullanım süresini uzatabilirsiniz.

1 Porsiyon Domatesli Acı Biber Turşusu Kaç Kaloridir?

Domates ve biber ile hazırlanan turşunun bir porsiyonu, yaklaşık 25 kaloridir. Acı biber turşusunu, öğle ve akşam öğünlerinde ölçülü bir şekilde tüketebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!