ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU DOĞU ANADOLU YEMEKLERİ PİTİ KEBABI (BOZBAŞ)

PİTİ KEBABI (BOZBAŞ)

4 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Piti kebabı (Bozbaş) tarifi için malzemeler
  • 500 gr kuşbaşı koyun eti1 su bardağı nohut4 yufkaTuz
  • karabiber
Piti kebabı (Bozbaş) Nasıl Yapılır

Nohutları akşamdan ıslatın. Suyunu değiştirip iyice haşlayın ve süzün. Nohutların kabuklarını soyup bir kâseye alın.

Kuşbaşı etleri tuz ve karabiberle tatlandırıp bir tencereye alın. Az su ilave ederek iyice pişirin. Suyu azalırsa bir miktar daha su ekleyin.

Yufkaları sac üzerinde kızartıp küçük parçalara ayırın ve bir tepsiye yayın. Üzerine kalan et suyunu gezdirin. Et ve nohudu harmanlayıp yufkaların üzerine yayın. Servis tabaklarına paylaştırıp servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!