ANASAYFA TARİFLER DOĞU ANADOLU YEMEKLERİ PİTİ KEBABI (BOZBAŞ)

Piti Kebabı (Bozbaş)

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Piti Kebabı (Bozbaş) Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr kuşbaşı koyun eti
  • 1 su bardağı nohut
  • 4 yufka
  • Tuz
  • Karabiber

Piti Kebabı (Bozbaş) Nasıl Yapılır?

Nohutları akşamdan ıslatın. Suyunu değiştirip iyice haşlayın ve süzün. Nohutların kabuklarını soyup bir kâseye alın.

Kuşbaşı etleri tuz ve karabiberle tatlandırıp bir tencereye alın. Az su ilave ederek iyice pişirin. Suyu azalırsa bir miktar daha su ekleyin.

Yufkaları sac üzerinde kızartıp küçük parçalara ayırın ve bir tepsiye yayın. Üzerine kalan et suyunu gezdirin. Et ve nohudu harmanlayıp yufkaların üzerine yayın. Servis tabaklarına paylaştırıp servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!