ANASAYFA TARİFLER FIRIN YEMEKLERİ FIRINDA SEBZELİ KABURGA

Fırında Sebzeli Kaburga

Fırında sebzeli kaburga

Koyun en lezzetli yerlerinden kemikli kaburgayı sebzelerle lezzet şölenine çevirmeye ne dersiniz?  İşte size Nermin Gül’den Fırında sebzeli kaburga tarifi...

Alternatif olarak marineli dana kaburga ve kaburga dolması tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fırında Sebzeli Kaburga Tarifi İçin malzemeler

  • 2 kg koyun kaburga
  • 10 adet taze patates
  • 2 adet havuç (İnce dilimlenmiş)
  • 1 kase mantar
  • 300 g arpacık soğan
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 2 adet defne yaprağı
  • Tuz
  • Kekik

Fırında Sebzeli Kaburga Nasıl Yapılır?

  • Kaburgayı derin bir tencereye alın ve üzerini örtecek kadar su ilave ettikten sonra defne yaprağı koyarak yaklaşık 15 dakika haşlayın. Daha sonra havucu ekleyin ve 10 dakika daha pişirin. 
  • Patates ve soğanları soyun ve dilimleyin. Mantarları temizleyerek ikiye bölün. 
  • Defne yapraklarını tencereden çıkarın ve soğan, patates, tuz ve mantarı ilave edin ve sebzeler yumuşayana kadar haşlayın.
  • Haşlama suyundan bir fincan alın ve salçayı bu su ile küçük bir kasede sulandırın.
  • Kaburga ve sebzeleri suyu ile birlikte derin bir fırın tepsisine alın. Karabiber ve kekik serpin.
  • Margarin ve sulandırdığınız salçayı ekleyin. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 10-15 dakika süreyle pişirin.
  • Fırından aldığınız kaburgayı bir servis tabağına alın ve kemiklerin arasından keserek sebzeleri ile birlikte servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!