ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ FIRIN YEMEKLERİ FIRINDA SEBZELİ ET

Fırında sebzeli et

Fırında sebzeli et

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında sebzeli et tarifi için malzemeler

  • 1 kg kuşbaşı kuzu eti
  • 10 adet mini taze patates (Kabuğu soyulmayacak)
  • 5 diş sarımsak (Temizlenmiş)
  • 2 patlıcan (Alacalı soyulup küp doğranmış)
  • 2-3 çarliston biber (İri doğranmış)
  • 1 dolmalık sarı biber (İri doğranmış)
  • 2 kapya biber (İri doğranmış)
  • 20 arpacık soğan (Kabuğu soyulmuş)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 30 g tereyağı
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 4 domates (Kabuğu soyulup küp doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası

Fırında sebzeli et Nasıl Yapılır

  • Kuşbaşı doğranmış etlerle doğradığınız sebzeleri geniş bir kapta harmanlayın. Domates salçasını, tuzu ve baharatı ekleyip karıştırın. Karışımı iki ayrı pişirme torbasına paylaştırın. Aralarına küçük küçük doğradığınız tereyağı parçalarını ve birer dal taze biberiyeleri yerleştirin. Ağzını sıkıca kapatın, birkaç yerinden kürdan yardımı ile delikler açın ki fırında pişerken içeriye ısı girsin. Torbaları fırın tepsisine aktarın. Fırının orta katına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 45-50 dakika pişirin.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.