ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ FIRIN YEMEKLERİ FIRINDA SEBZELİ ET

Fırında sebzeli et

Fırında sebzeli et

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında sebzeli et tarifi için malzemeler

  • 1 kg kuşbaşı kuzu eti
  • 10 adet mini taze patates (Kabuğu soyulmayacak)
  • 5 diş sarımsak (Temizlenmiş)
  • 2 patlıcan (Alacalı soyulup küp doğranmış)
  • 2-3 çarliston biber (İri doğranmış)
  • 1 dolmalık sarı biber (İri doğranmış)
  • 2 kapya biber (İri doğranmış)
  • 20 arpacık soğan (Kabuğu soyulmuş)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 30 g tereyağı
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 4 domates (Kabuğu soyulup küp doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası

Fırında sebzeli et Nasıl Yapılır

Adım Adım Fırında Sebzeli Et Yapımı:

Dünyada en çok Yeni Zelanda ve Avustralya'da tüketilen kuzu eti, yumuşak dokulu olduğu için kısa sürede pişer. Türk, Yunan ve İngiliz mutfağında önemli bir yere sahip olan bu besin, sebze yemeklerinin içerisinde de kullanılır. Günlük protein ihtiyacını karşılamasının yanı sıra bağışıklık sistemini de güçlendirir. Kemik gelişimini desteklediği için haftada bir kez tüketilmesi önerilir. Malzemeler hazırsa, düşük kalorili fırında sebzeli et tarifine geçebiliriz.

  • İlk olarak kullanacağınız etleri ve sebzeleri kuşbaşı şeklinde doğrayın. Geniş bir kap içerisine et ve sebzeleri ekleyerek harmanlayın.
  • Üzerine domates salçasını, tuzu ve baharatı ekleyip karıştırın. Karışımı iki ayrı pişirme torbasına paylaştırın.
  • Aralarına küçük küçük doğradığınız tereyağı parçalarını ve birer dal taze biberiyeleri yerleştirin. Ağzını sıkıca kapatın, birkaç yerinden kürdan yardımı ile delikler açın.
  • Torbaları fırın tepsisine aktarın. Fırının orta katına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 45-50 dakika pişirin.
  • Fırında sebzeli et yemeğini, patates köftesi ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Fırında Sebzeli Etin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarife başlamadan önce kullanacağınız etleri yıkamayın. Durulanan etler piştikten sonra daha çabuk kurur.
  • Etin çok yağlı olmamasına dikkat edin. Fazla parçaları kesebilirsiniz.
  • İçerisine ekleyeceğiniz sebzelerin aynı büyüklükte olması da oldukça önemlidir. Bu sayede eşit miktarda pişmesini sağlayabilirsiniz.
  • Torbaların üzerine delik açmayı unutmayın. Bu delikler fırın ısısının et ve sebzelere daha kolay ulaşmasını sağlayacaktır.
  • Torba kullanmak istemiyorsanız, cam kap veya yağlı kağıt kullanabilirsiniz.

1 Porsiyon Fırında Sebzeli Et Kaç Kaloridir?

  • Yağsız bir şekilde hazırlanan sebzeli etin bir porsiyonu, yaklaşık 130 kaloridir. Besin değerleri yüksek olan tarifi, diyet listelerinize de ekleyebilirsiniz.

    Kolayca hazırlanabilen fırın yemekleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, şık bir şekilde sunulan fırında kabak mücver tarifine göz atabilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.