ANASAYFA TARİFLER FIRIN YEMEKLERİ FIRINDA SEBZELİ ET

Fırında Sebzeli Et

Fırında sebzeli et

Dünyada en çok Yeni Zelanda ve Avustralya'da tüketilen kuzu eti, Türk, Yunan ve İngiliz mutfağında önemli bir yere sahip. Yumuşak dokulu olduğu için kısa sürede pişen bu besin, sebze yemeklerinin içerisinde de kullanılır. Günlük protein ihtiyacını karşılamasının yanı sıra bağışıklık sistemini de güçlendirir. Kemik gelişimini desteklediği için haftada bir kez tüketilmesi önerilir. Fırında sebzeli et nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, düşük kalorili fırında sebzeli et tarifine geçebiliriz.

Fırında Sebzeli Et Tarifinin Yanına Ne Gider?

Fırında sebzeli eti, pirinç pilavı, domatesli bulgur pilavı veya ayran çorbası ile birlikte sunabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

5 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fırında Sebzeli Et Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg kuşbaşı kuzu eti
  • 10 adet mini taze patates (Kabuğu soyulmayacak)
  • 5 diş sarımsak (Temizlenmiş)
  • 2 patlıcan (Alacalı soyulup küp doğranmış)
  • 2-3 çarliston biber (İri doğranmış)
  • 1 dolmalık sarı biber (İri doğranmış)
  • 2 kapya biber (İri doğranmış)
  • 20 arpacık soğan (Kabuğu soyulmuş)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 30 g tereyağı
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 4 domates (Kabuğu soyulup küp doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası

Fırında Sebzeli Et Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak kullanacağınız etleri ve sebzeleri kuşbaşı şeklinde doğrayın. Geniş bir kap içerisine et ve sebzeleri ekleyerek harmanlayın.
  • Üzerine domates salçasını, tuzu ve baharatı ekleyip karıştırın. Karışımı iki ayrı pişirme torbasına paylaştırın.
  • Aralarına küçük küçük doğradığınız tereyağı parçalarını ve birer dal taze biberiyeleri yerleştirin. Ağzını sıkıca kapatın, birkaç yerinden kürdan yardımı ile delikler açın.
  • Torbaları fırın tepsisine aktarın. Fırının orta katına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 45-50 dakika pişirin. Şimdiden afiyet olsun.

Fırında Sebzeli Etin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Etleri kullanmadan önce yıkama işlemi gerçekleştirmemelisiniz. Bu işlem et piştikten sonra yapıyı bozmakta hem de kimyasal olarak zararlı olmaktadır.
  • Etleri kullanmadan önce bir saat kadar marine edip kullarak etleri hem daha yumuşak hem de daha lezzetli hale getirebilirsiniz.
  • Etleri biraz küçük kuşbaşı şeklinde doğrayabilirsiniz. Aynı zamanda yağlı kısımlarını ayırarak doğramalısınız.
  • İçerisine koyacağınız diğer malzemelerin boyutlarının da aynı olmasına dikkat etmelisiniz.
  • Aynı zamanda tüm malzemeleri dilediğiniz baharatlarla harmanlayarak yemeğinizi daha da lezzetli hale getirebilirsiniz.
  • Fırın torbasını delmeyi unutmayınız bu delikler yemeğinizin daha çabuk pişmesini sağlayacaktır.
  • Eğer tora kullanmak istemezseniz güveç yöntemi ile de pişirebilirsiniz.

1 Porsiyon Fırında Sebzeli Et Kaç Kaloridir?

  • Yağsız bir şekilde hazırlanan sebzeli etin bir porsiyonu, yaklaşık 130 kaloridir. Besin değerleri yüksek olan tarifi, diyet listelerinize de ekleyebilirsiniz.

    Kolayca hazırlanabilen fırın yemekleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, şık bir şekilde sunulan fırında kabak mücver tarifine göz atabilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!