ANASAYFA TARİFLER FIRIN YEMEKLERİ FIRINDA PATLICAN YEMEĞİ

Fırında Patlıcan Yemeği

Fırında Patlıcan Yemeği

Patlıcan, yaz kış sofralarımızdan eksik etmediğimiz bir sebzedir. Fırında patlıcan yemeği, hem çok hafif, hem de çok lezzetli bir yemektir. Salça, biber ve soğan ile hazırlanan fırında patlıcan yemeğini, vejetaryen menülerine de ekleyebilirsiniz. Malzemeleriniz hazırsa tarif aşağıda.

Patlıcan ile yapılan alternatif tarifler için zeytinyağlı patlıcan yemeği, kıymalı patlıcan yemeği ve hünkar beğendi tariflerine göz atabilirsiniz. 

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fırında Patlıcan Yemeği Tarifi İçin malzemeler

  • 4 adet patlıcan 
  • 1 adet soğan 
  • 2 adet biber
  • 2 diş sarımsak 
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası 
  • 2 adet domates
  • Tuz 
  • Karabiber 
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı 

Fırında Patlıcan Yemeği Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanlar alacalı soyulur, küp küp doğranır. 
  • Biberler önce uzunlamasına ikiye bölünür ardından doğranır. 
  • Biber ve patlıcan bir fırın kabının için yerleştirilir, tuz, karabiber ve 4 yemek kaşığı yağ gezdirilir. 
  • 200 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirilir. 
  • Domatesler küp küp doğranır. 
  • Bir tava da 2 yemek kaşığı zeytinyağı ısıtılır, sarımsaklar eklenir. Ardından salçalar eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur. 
  • Baharatlar eklenir ve 1-1,5 su bardağı su eklenerek kaynama noktasına getirilir.
  • Fırın kabına domatesler eklenir ve 10 dakika sonra salçalı sos eklenerek hepsi bir arada 15 dakika pişirilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!