ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ DİĞER SEBZE YEMEKLERİ ANTRİKOTLU BRÜKSEL LAHANASI DİZMESİ

Antrikotlu Brüksel lahanası dizmesi

Antrikotlu Brüksel lahanası dizmesi

Turpgiller familyasından olan brüksel lahanası, ülkemizde son yıllarda gelişmeye başlamıştır. Ana vatanı Avrupa olan bu sebze, özellikle Belçika ve İngiltere'de yetiştirilir. Genellikle et yemekleri ile birlikte servis edilir. Kalp sağlığını korumasıyla bilinir. Kilo vermede etkili olmasının yanı sıra demir eksikliği ve kansızlık gibi hastalıkların tedavisinde de kullanılır. Malzemeleriniz hazırsa, özel gecelerde sofranızı renklendirecek antrikotlu brüksel lahanası dizmesi tarifine başlayabiliriz.

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

2 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Antrikotlu Brüksel lahanası dizmesi tarifi için malzemeler

  • 1 kg antrikot (Kalın dilimlenmiş) 
  • 5 adet kapya biber 
  • 1 kg Brüksel lahanası 
  • 20 adet çeri domates 
  • 1 dal taze kekik 
  • 2-3 dal taze reyhan 
  • 2-3 dal taze fesleğen 
  • 2-3 diş sarımsak 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 2 yemek kaşığı tereyağı 
  • Tuz, karabiber

Antrikotlu Brüksel lahanası dizmesi Nasıl Yapılır



  • Biberleri közleyip kabuklarını soyun. Tereyağını küçük bir tencerede eritin.Domateslerin yarısını, 2 diş sarımsağı ekleyip soteleyin.
  • Közlenmiş biberleri, irice doğranmış taze otların yarısını (Kalan yarısını üzerine sos olarak kullanacağız) ilave edin. 5 dakika pişirip ocaktan alın.
  • Tuzu ekleyip tatlandırdıktan sonra el blender’i ile pürüzsüz bir sos kıvamında ezin.
  • Antrikotları birkaç tatlı kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiberle harmanlayın. Etleri ısıya dayanıklı geniş bir tepsiye dizin.
  • Üzerine hazırladığınız biberli sosu dökün. Kalan domatesleri ve ikiye kestiğiniz Brüksel lahanalarını özenle dizin.
  • Üzeri için otlu zeytinyağı hazırlayın. Bunun için kalan zeytinyağını, otları, sarımsakları blender ile ezin.
  • Hazırladığınız sosu sebzelerin üzerine dökün. Tepsinin üzerini su ile ıslatıp elinizle sıktığınız yağlı kağıt ile kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 2 saat kadar pişirin.
  • Antrikotlu brüksel lahanası dizmesini, mantarlı risotto ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Antrikotlu Brüksel Lahanası Dizmesinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Yemeğin lezzetini arttırmak için, tepsi içerisine 3 4 diş sarımsak ekleyebilirsiniz.
    • Tarife başlamadan 2 saat önce antrikotu baharat ve sos ile marine edin.
    • Marine edilmiş antrikotları oda sıcaklığında dinlendirin. Böylece et yumuşaycak ve daha kolay pişecektir.
    • Pişirme esnasında ete çatal veya bıçak ile temas etmeyin. Aksi takdirde et suyunu kaybedecek ve kuruyacaktır.
    • Çeri domates yerine, rendelenmiş domates sosu ile aroma katabilirsiniz.
    • Fırın tepsisine nane ve defne yaprağı koyarak yemeğinizin mis gibi kokmasını sağlayabilirsiniz.
    • Pişirme esnasında fırın kapağını açmayın. Malzemeleri karıştırmak ve çevirmek için tahta spatula kullanabilirsiniz.

1 Porsiyon Antrikotlu Brüksel Lahanası Dizmesi Kaç Kaloridir?

Antrikotlu brüksel lahanası dizmesinin bir porsiyonu, yaklaşık 220 kaloridir. Zengin besin değerleri ile sunulan bu tarifi, diyet ve spor listelerine ekleyebilirsiniz. Farklı bir lezzet arıyorsanız, brüksel lahanalı köfte kebap tarifini deneyebilirsiniz.

Kas ve kemik gelişimini desteklemesiyle bilinen et yemekleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, tadına doyamayacağınız rosto tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.