Kıymalı Ispanak Yemeği

Ispanak A, B1, B2, C, D ve K vitaminleri ile kalsiyum, demir, potasyum, fosfor ve demir mineralleri içerir. Türk mutfağında sık sık tüketilen ıspanak, genellikle pirinç veya bulgurlu yemeklerin içerisinde kullanılır. Ispanak çorbası, pastırmalı ıspanak kavurması, ıspanak böreği gibi birçok tarifte kullanılan ıspanak ile sadece 15 dakika da hazırlayacağınız kıymalı ıspanak yemeğinin detayları için tarife geçelim.
Kaç
Kişilik
7 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Kıymalı Ispanak Yemeği Tarifi İçin malzemeler
- 1 kg Ispanak
- 250 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı bulgur ya da pirinç
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 havuç rendesi
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Kıymalı Ispanak Yemeği Nasıl Yapılır?
- Soğanlar önce yıkanır ardından sirkeli suda bir kaç dakika bırakılır. Topraklarından arındıktan sonra suyu süzülür ve hafif kurulanır.
- Soğanlar yemeklik doğranır. Zeytinyağı tencereye eklenir ve ısındığında soğanlar eklenerek kavrulur.
- Soğanlar biraz renk almaya başladığında sarımsaklar ezilerek eklenir.
- Kıyma eklenir ve kavrulur.
- Tencereye salça eklenir ve kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Havuç rendelenir.
- Ispanaklar birkaç parçaya doğranır ve havuç ile birlikte tencereye eklenir, ıspanaklar küçülene kadar kavrulur.
- Bulgur ya da pirinç, baharatlar ve su eklenir, kısık ateşte pişirilir. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR