ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ ISPANAKLI BÖREK

Ispanaklı Börek

Demir bakımından zengin olan ıspanak, ıspanaklı makarna dolması ve ekşili ıspanak gibi birçok tarifte kendine yer bulur. Kalp ve damar sağlığını korumasıyla bilinen bu besin, kemik gelişimini de destekler. Şifa deposu olarak bilinen ıspanağı bu kez börek yapımında kullandık ve ortaya nefis bir tat çıktı. Hazırsanız, ev yapımı ıspanaklı börek tarifi için detaylara geçebiliriz.

Farklı bir versiyonu olan tepsi böreği tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ispanaklı Börek Tarifi İçin malzemeler

  • 4 yufka
  • 250 gr tereyağı
  • 1 kg ıspanak yaprağı
  • 2 yumurta
  • 1 soğan
  • 250 gr beyaz peynir
  • Kırmızı biber
  • Tuz
  • Karabiber

Ispanaklı Börek Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı bir tavada eritin. Bir yufkayı mutfak tezgahına serin. Bir kaşık yardımıyla, eritilmiş tereyağı her tarafına yayın. İkinci yufkayı üzerine serin.
  • Tekrar tereyağı gezdirerek dökün. Tüm yufkalara aynı işlemi uygulayın. Diğer tarafta ıspanak yapraklarını ayıklayıp bol suyla iyice yıkayın.
  • Yıkadığınız ıspanak yapraklarını tuzla ovup suyunu sıkın. Soğanı ince kıyın. Bir yumurta, soğan, rendelenmiş beyaz peynir, karabiber ve kırmızı biberi ilave edip iç harcı hazırlayın.
  • Harcı yağladığınız yufkaların tam ortasına fırın tepsisi boyutunda kare şeklinde yayın. Yufkaların yanlarını ortaya doğru kapatarak, tersini çevirip yağladığınız veya kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürün. Fırına vermeden önce böreği önce dörde sonra her dilimi çaprak olarak bıçakla ikiye kesin.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirip ılık servis yapın. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!