ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ PASTIRMALI ISPANAK KAVURMASI

Pastırmalı Ispanak Kavurması

Pastırmalı ıspanak kavurması

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pastırmalı Ispanak Kavurması Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg ıspanak
  • 1 kahve fincanı haşlanmış pirinç
  • 10 dilim pastırma
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 4 yumurta
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Pastırmalı Ispanak Kavurması Nasıl Yapılır?

  • Ispanakları yıkayıp süzdükten sonra büyük bir tencereye aktarın. Üzerine 1 bardak su ekleyip, orta ateşte 5 dakika haşlayın. Ocaktan alıp suyunu süzün ve ince kıyın.
  • Yağları tencerede ısıtın. Ispanakları ekleyip birkaç dakika kavurun. Haşlanmış pirinci ekleyin, birkaç dakika daha kavurun. İnce doğranmış pastırmaları da ekleyin, pastırmalar kıtırlaşınca tahini ilave edin. Birkaç dakika kavurduktan sonra yumurtaları kırmak için yuvalar açın. İçlerine yumurtaları kırın ve beyaz kısımları pişene kadar üzerine bir kapak kapatarak pişirin. Ocaktan alıp üzerine taze çekilmiş karabiber serperek sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!