ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ DİĞER SEBZE YEMEKLERİ PASTIRMALI ISPANAK KAVURMASI

PASTIRMALI ISPANAK KAVURMASI

Pastırmalı ıspanak kavurması
6 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pastırmalı ıspanak kavurması tarifi için malzemeler
  • 1 kg ıspanak
  • 1 kahve fincanı haşlanmış pirinç
  • 10 dilim pastırma
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 4 yumurta
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Pastırmalı ıspanak kavurması Nasıl Yapılır

  • Ispanakları yıkayıp süzdükten sonra büyük bir tencereye aktarın. Üzerine 1 bardak su ekleyip, orta ateşte 5 dakika haşlayın. Ocaktan alıp suyunu süzün ve ince kıyın.
  • Yağları tencerede ısıtın. Ispanakları ekleyip birkaç dakika kavurun. Haşlanmış pirinci ekleyin, birkaç dakika daha kavurun. İnce doğranmış pastırmaları da ekleyin, pastırmalar kıtırlaşınca tahini ilave edin. Birkaç dakika kavurduktan sonra yumurtaları kırmak için yuvalar açın. İçlerine yumurtaları kırın ve beyaz kısımları pişene kadar üzerine bir kapak kapatarak pişirin. Ocaktan alıp üzerine taze çekilmiş karabiber serperek sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!