ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ IZGARA KEREVİZ DİLİMLERİ

Izgara Kereviz Dilimleri

Izgara kereviz dilimleri

Kök kerevizle sofralarınızı süsleyecek nefis ızgara lezzetini sizlerin beğenisine sunuyoruz. Fındık, reyhan, mantar ve otlu peynir ile hazırlanan ızgara kerevizler, hafif beslenmek isteyenler için idealdir. Malzemeler hazırsa, ızgara kereviz dilimleri için detaylara geçebiliriz.

Kereviz sote tarifine göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Izgara Kereviz Dilimleri Tarifi İçin malzemeler

  • 2 adet büyük boy kereviz
  • 1 çay bardağı fındık (İri kırılmış ve kavrulmuş)
  • 3-4 dal reyhan (Veya bebek roka)
  • 1 adet kırmızı soğan (Piyazlık doğranmış)
  • 7-8 adet konserve mantar (Küçük doğranmış)
  • 150 g otlu peynir (Veya rokfor peyniri)
  • 1 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz 
  • Karabiber

Izgara Kereviz Dilimleri Nasıl Yapılır?

  • Kerevizlerin kabuğunu soymadan iyice yıkayın ve halka olarak dilimleyin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve kereviz dilimlerini yerleştirin.
  • Üzerlerine zeytinyağı gezdirin, tuz ve karabiber serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında yumuşayıp kızarana kadar pişirin.
  • Diğer yanda kırmızı soğan, reyhan yaprakları ve mantarı bir kaba alarak zeytinyağı, balzamik sirke ve tuz ilave ederek harmanlayın.
  • En son fındığı ekleyip karıştırın ve kereviz dilimlerinin üzerine paylaştırın. Peynir dilimlerini yerleştirin ve hafif zeytinyağı gezdirip servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!