Kereviz Sote

Kereviz Sote
19 Ekim 2022

K vitamini kaynağı olan kerevizle yapabileceğiniz şahane bir sote tarifi ile karşınızdayız. Kereviz sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak kereviz sote tarifi için malzemeler hazırsa, detaylara geçebiliriz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Kereviz Sote için

Malzemeler

  • 2 adet kereviz
  • 2-3 diş sarımsak (İnce kıyılmış)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, kekik, biberiye, pul biber
  • Maydanoz (İnce kıyılmış)
Kereviz Sote

Nasıl Yapılır

  1. Kerevizin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. Bir tavaya tereyağı ve zeytinyağını alıp ısıtın.
  2. Kerevizleri ekleyip 5 dakika kadar soteleyin, sarımsakları ilave edip birkaç dakika daha soteleyin. Üzerine bir miktar su ekleyip tavaya kapak kapatın ve yumuşayana kadar pişirin.
  3. Daha sonra tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Ocaktan alın, en son üzerine  maydanoz serperek ızgara köfte ile birlikte servis edin. 
Servis Önerisi
  • Izgara köfte veya et ile servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo