Fırında Şakşuka Konservesi

Fırında Şakşuka Konservesi
14 Şubat 2023

Ağustos ve Eylül ayları, kışlıkların hazırlanması için en ideal dönemdir. Reçeller, turşular, konserveler hazırlanır ve dolaplarda saklanır. Yapılan yemekler kış boyunca çıkartılarak tüketilir. Patlıcan, biber, kabak gibi sebzelerin pişirildikten sonra domates sosuyla birleştirilmesine şakşuka denir. Türk mutfağında meze olarak ymeklerin yanında sunulan şakşuka, genellikle sarımsaklı yoğurt ile birlikte servis edilir. Peki, şakşuka konservesi nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, fırında şakşuka konservesi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak domates konservesi ve bamya konservesi tarifini de deneyebilirsiniz.

1 Porsiyon Fırında Şakşuka Konservesi Kaç Kalori?

  • Fırında şakşukanın bir porsiyonu, yaklaşık 65 kaloridir.
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Fırında Şakşuka Konservesi için

Malzemeler

4 Litrelik kavanoz için  

  • 1 kg patlıcan 
  • 1 kg kapya biber 
  • 1 adet mini acı biber 
  • 10-12 adet sivribiber 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 

Domates sos için

  • 2 kg domates 
  • 2-3 diş sarımsak
Fırında Şakşuka Konservesi

Nasıl Yapılır

  1. Sos için domatesleri küp şeklinde doğrayıp sarımsaklarla birlikte tencereye aktarın ve orta-kısık ateşte 20 dakika süreyle kaynatın. 
  2. Patlıcanları alacalı soyup küp şeklinde doğrayın. Kapya biberlerin çekirdeklerini temizledikten sonra iri iri doğrayın.
  3. Sebzeleri tuz ve  zeytinyağı ile birlikte harmanladıktan sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. 
  4. Sebzeler pişince fırından alın ve kaynamakta olan domatesli sosun içine atın. Karıştırıp 5 dakika pişirin.
  5. Ocaktan alın ve sterilize edilmiş kavanozların içine sıcakken aktarın. Kapağını sıkıca kapattıktan sonra ters çevirip bir gün boyunca bekletin ki, kavanozun kapağını sıkıca kapatıp kapatmadığınızdan emin olun. Afiyet olsun. 
Püf Noktası
  • Tarifte kullanacağınız patlıcanları, limonlu suda bekleterek acılıklarını alabilirsiniz.
  • Konserve yapımında kullanacağınız kavanozları sıcak su ile sterilize edin.
  • Şakşukanın içerisine kızarmış patates de ekleyebilirsiniz.
  • Konserveyi serin bir yerde muhafaza edip kış aylarında tüketebilirsiniz.
  • Konservenin kapağını açtıktan sonra en fazla 3 gün içinde tüketmelisiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo