Ebegümeci Yemeği

24 Ocak 2025 tarihinde güncellendi.
Ebegümeci Yemeği

Ebegümeci kendiliğinden yetişen, yaz aylarında çiçek açan bir bitkidir. Çiçeği ile nefis çaylar, sap ve yaprakları ile inanılmaz lezzetli ve sağlıklı yemekler yapılır. İşte ebegümeci yemeği tarifinin detayları...

Kıymalı ebegümeci ve ebegümeci sarması tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ebegümeci Yemeği için

Malzemeler

  • 500 gr ebegümeci 
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet soğan 
  • 2 yemek kaşığı bulgur 
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası 
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 çay kaşığı tuz 
Ebegümeci Yemeği

Nasıl Yapılır

  1. Zeytinyağı tencereye alınır.
  2. Ebegümeci sapları ve yaprakları ile birlikte doğranır. 
  3. Yemeklik doğranan soğan ve ezilmiş sarımsak tencerede kavrulur. 
  4. Soğanların rengi değişmeye başladığında salça eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur. 
  5. Ebegümeci, doğranan domates ve bulgur eklenerek bütün malzemeler harmanlanır. 
  6. Tuz ve isteğe göre baharatlar eklendikten sonra su eklenerek pişmeye bırakılır. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo