ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ EBEGÜMECİ YEMEĞİ

Ebegümeci Yemeği

Ebegümeci Yemeği

Ebegümeci kendiliğinden yetişen, yaz aylarında çiçek açan bir bitkidir. Çiçeği ile nefis çaylar, sap ve yaprakları ile inanılmaz lezzetli ve sağlıklı yemekler yapılır. İşte ebegümeci yemeği tarifinin detayları...

Kıymalı ebegümeci ve ebegümeci sarması tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ebegümeci Yemeği Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr ebegümeci 
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet soğan 
  • 2 yemek kaşığı bulgur 
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası 
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 çay kaşığı tuz 

Ebegümeci Yemeği Nasıl Yapılır?

  • Zeytinyağı tencereye alınır.
  • Ebegümeci sapları ve yaprakları ile birlikte doğranır. 
  • Yemeklik doğranan soğan ve ezilmiş sarımsak tencerede kavrulur. 
  • Soğanların rengi değişmeye başladığında salça eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur. 
  • Ebegümeci, doğranan domates ve bulgur eklenerek bütün malzemeler harmanlanır. 
  • Tuz ve isteğe göre baharatlar eklendikten sonra su eklenerek pişmeye bırakılır. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!