ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SARMA VE DOLMA TARİFLERİ SARMA TARİFLERİ EBEGÜMECİ SARMASI

EBEGÜMECİ SARMASI

Ebegümeci sarması
4 Kişilik
Hazırlama 1 saat
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ebegümeci sarması tarifi için malzemeler
  • 1 demet iri ebegümeci yaprağı
  • 1 soğan
  • 250 g kıyma
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz 
  • 4-5 yemek kaşığı su
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış nane
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 50 g tereyağı
  • 1.5 su bardağı sıcak su

Üzeri için

  • Yoğurt
  • Kırmızı pul biber
Ebegümeci sarması Nasıl Yapılır

  • Ebegümeci yapraklarını kaynayan suya atıp çıkartın ve süzgece alın. Soğanı küçük doğrayıp kıymaya karıştırın. Pirinç, salçalar, tuz, su, nane, zeytinyağı ve baharatları ekleyip iyice karıştırın. 
  • Kıymalı harçtan bir tatlı kaşığı kadar alıp yaprakların içine yerleştirin ve rulo şeklinde sararak tencereye dizin. Tereyağını küçük parçalara bölüp ekleyin. Tuz ve sıcak su ilave ederek yumuşayıncaya kadar pişirin. Yoğurt ile üzerine kırmızı pul biber serpin ve sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.