ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SARMA VE DOLMA TARİFLERİ DOLMA TARİFLERİ KATIKLI DOLMA

Katıklı dolma

Katıklı dolma

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Katıklı dolma tarifi için malzemeler

  • 5 orta boy kabak
  • 500 g yağsız kıyma
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1.5 su bardağı ince bulgur 
  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı kurutulmuş reyhan
  • 15 g Tereyağı
  • 2 su bardağı sıcak su

Servis için

  • Yoğurt

Katıklı dolma Nasıl Yapılır

  • Kabakları yıkayıp 2 cm kalınlığında dilimleyin. İçlerini kabak oyacağı ile çıkartın. Kıymayı yoğurma kabına alın. Soğanın kabuklarını soyup rendeleyerek kıymaya karıştırın. Salça ve bulguru ilave edin. Ellerinizi ıslatarak iyice yoğurun. 
  • Yumurta, tuz ve reyhanı ekleyerek yoğurmaya devam edin. Halka şeklindeki kabakların içlerini hazırladığınız bulgurlu kıyma ile doldurup tencereye dizin. Tereyağını ve sıcak suyu ilave edin. Üzerine küçük bir tabak kapatıp pişirin. 
  • Pişen kabakları servis tabağına alın. Yanında yoğurt ile sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.