ANASAYFA TARİFLER YOĞURTLU TARİFLER PROBİYOTİK YOĞURT

Probiyotik Yoğurt

Probiyotik Yoğurt

İstanbul Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü Yüksek Lisans Öğrencisi Büşra Kiş'ten ev yapımı haşhaşlı probiyotik yoğurt tarifini sizlere sunuyoruz. Bağırsak enfeksiyonlarına karşı iyi gelen probiyotikler, bağışıklık sistemini güçlendirmesiyle de bilinir. Aynı zamanda probiyotik yoğurdun yağ yakımını hızlandırdığı da bilinmektedir. Sindirim sistemini rahatlatan probiyotik yoğurt, D vitamini ve kalsiyum alımını destekler. Kronik ağrılara karşı etkilidir. Peki, evde probiyotik yoğurt nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, haşhaşlı probiyotik yoğurt tarifine geçebiliriz.

Not: Ciddi kronik rahatsızlığı olan kişiler, hamileler ve düzenli ilaç kullanan kişilerin probiyotik yoğurt tüketmeden önce mutlaka doktora danışması gerekir.

Alternatif olarak ev yapımı yoğurt ve kefir tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Probiyotik Yoğurt Tarifi İçin malzemeler

  • Probiyotik yoğurt mayası
  • Pastörize Süt/ çiğ süt (Yaklaşık 2 litre)
  • Haşhaş  

Probiyotik Yoğurt Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle sütü bir tencereye koyun ve kaynatın.
  • Süt kaynadıktan sonra oda sıcaklığında 40 dereceye kadar soğutulur.
  • Uygun sıcaklığa gelen süte maya ilave edilir karıştırılır.
  • Daha sonra isteğe göre haşhaş tohumları eklenerek karıştırılır.
  • Tencere yorgan ve battaniye gibi kalın örtülerle sarılır ve mayalanması için 8 saat dinlendirilir.
  • Kış aylarında mayalanma süresi daha uzun olabilir.
  • Mayalanma sürecinin ardından probiyotik yoğurt afiyetle tüketilebilir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!