ANASAYFA TARİFLER YOĞURTLU TARİFLER DONDURULMUŞ YOĞURT PARÇALARI

Dondurulmuş Yoğurt Parçaları

Dondurulmuş yoğurt parçaları

Çilek, yaban mersini ve ahududu gibi meyvelerle hazırlanan dondurulmuş yoğurt, diyet listelerinin en gözde tarifleri arasındadır. İçerisinde doğal tatlandırıcılar kullanıldığı için, şeker ve kalori değeri düşüktür. Ara öğünlerde tüketilebilir. Hem lezzetli, hem de pratik olan bu tarif, vücuda enerji vererek gün boyu dinç kalmasını sağlar. Malzemeleriniz hazırsa, doğal aromasıyla evde dondurulmuş yoğurt parçaları nasıl yapılır birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Dondurulmuş Yoğurt Parçaları Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı tam yağlı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı bal veya akçaağaç şurubu 
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı çilek, doğranmış
  • 1 çay bardağı yaban mersini
  • 1 çay bardağı ahududu

Dondurulmuş Yoğurt Parçaları Nasıl Yapılır?

  • Bir kaba yoğurdu alın, vanilya ve balı ilave edip iyice karıştırın. Karışımı yağlı kâğıt serili tepsiye dökün. Kaşık yardımıyla eşit ama çok ince olmayacak şekilde dağıtın. 
  • Üzerini çilek, yaban mersini ve ahududu ile süsleyin. Süslemek için tercihe göre granola, Hindistan cevizi veya çikolata parçacıkları da kullanabilirsiniz.
  • Dondurucuda en az 4-5 saat kadar iyice sertleşene kadar bekletin. Elinizle kırdıktan veya bıçakla kestikten sonra servis edin. Afiyet olsun.

Dondurulmuş Yoğurt Parçalarının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Dilerseniz, yoğurdun içerisine orman meyveleri ve böğürtlen ekleyebilirsiniz.
  • Çok tatlı olmasını önlemek için, yoğurtlu karışımın tadını kontrol edin.
  • Üst kısmını ev yapımı çikolata sosu ile süsleyebilirsiniz.

1 Porsiyon Dondurulmuş Yoğurt Parçaları Kaç Kaloridir?

Kemik gelişimini desteklemek ve hafif beslenmek için yoğurtlu tariflere göz atabilir, sofralarınızda yeni tatlara yer verebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!