ANASAYFA TARİFLER YOĞURTLU TARİFLER MIKLA

Mıkla

Mıkla

Kilis mutfağının en gözde lezzetlerinden biri olan mıkla, yumurtayla yapılır. Görünümü ile çılbıra benzeyen bu yemek, yumurtanın zeytinyağında kızartılmasıyla hazırlanır. Ayrıca sarımsak ve yoğurt eşliğinde sunulur. Malzemeler hazırsa, mıkla tarifi için detaylara geçebiliriz.

Kilis tava ve züngül tarifine göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

3 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mıkla Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak 
  • 3 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Mıkla Nasıl Yapılır?

  • Sarımsak ezilir ve yoğurt ile karıştırılır. 
  • Servis tabağının altına yerleştirilir. 
  • Yumurta göz şeklinde tavaya kırılır ve yoğurdun üzerine koyulur. 
  • Tereyağı eritilir baharatlar eklenir. Servis tabağı üzerine gezdirilerek servis edilir. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!