ANASAYFA TARİFLER YOĞURTLU TARİFLER SİRKELİ CACIK

Sirkeli Cacık

Sirkeli Cacık

Sirkeli cacık, Osmanlı mutfağından kalan bir lezzettir. Klasik cacıktan tek farkı içine koyulan sirkedir. Öğle ve akşam yemeklerinin yanında vazgeçilmez eşlikçi sirkeli cacık tarifini mutlaka denemelisiniz. 

Semizotlu cacık tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

3 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sirkeli Cacık Tarifi İçin malzemeler

  • 250 gr yoğurt 
  • 150 gr su 
  • 2 diş sarımsak 
  • 1 adet salatalık 
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 2 dal taze fesleğen

Sirkeli Cacık Nasıl Yapılır?

  • Yoğurt, tuz ve su eklenerek karıştırılır. 
  • Sarımsaklar ezilir. 
  • Fesleğenler ince ince dilimlenir. 
  • Salatalık yıkanır ve küçük küçük doğranır. 
  • Zeytinyağı dışında kalan malzeme karıştırılır. 
  • Zeytinyağı dökülerek servis edilir. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!