ANASAYFA TARİFLER YOĞURTLU TARİFLER MANDA YOĞURDU

Manda Yoğurdu

Manda Yoğurdu

Bağırsak ve sindirim sistemini düzenlemesiyle bilinen manda yoğurdu, vücudu rahatlatır ve hazımsızlığı giderir. İçeriğinde B12 ve çinko gibi mineraller barındıran manda yoğurdu, anti kanserojen özelliğe de sahiptir. Ana malzemesi manda sütü olan bu yoğurt, kemik gelişimini destekler. Daha önce ev yapımı yoğurt tarifini sizlerle paylaşmıştık. Bu kez yemeklerin yanında sunabileceğiniz, faydaları saymakla bitmeyen manda yoğurdu için kollarımızı sıvıyoruz. Malzemeler hazırsa, evde manda yoğurdu nasıl yapılır sorusu için tarif detaylarına geçebiliriz.

Ev yapımı kefir tarifine göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Manda Yoğurdu Tarifi İçin malzemeler

  • 3 kg manda sütü
  • Bir tutam tuz
  • 1-2 yemek kaşığı manda yoğurdu (ev yapımı)
  • Bakır tencere

Manda Yoğurdu Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak sütü bakır tencereye alın ve orta ateşte kaynatın.
  • Süt kaynamaya başladığında ocağın altını kısın ve yaklaşık 1 parmak eksilene kadar pişirmeye devam edin.
  • Eksilme işlemi tamamlandığında ocağın altını kapatın ve kepçe yardımıyla sütün içindeki suyun buharlaşmasını bekleyin.
  • Eğer manda sütüne su eklenmediğinden eminseniz, bu işlemi uygulamayabilirsiniz.
  • Kaynattığınız sütün kendi kendine soğumasını bekleyin.
  • Süt ılımaya başladığında ısı testi uygulayarak sıcaklığını kontrol edebilirsiniz.
  • Ilıyan süte manda yoğurdu ve tuz ekleyerek tencerenin kapağını kapatın.
  • Tencereyi yorgan, polar veya kalın bir battaniye ile sararak evin ılık bir yerine yerleştirin.
  • Yoğurdu 1 gece beklettikten sonra, manda yoğurdunuz hazır demektir. Afiyet olsun.

Manda Yoğurdu Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Sütü kaynattıktan sonra ılıması için soğuk bir yere koymayın. Ocağın üstünde soğumasını bekleyin.
  • Isı testi; Süt ılımaya başladığında parmağınızı süte batırın ve 10'a kadar sayın. Eğer parmağınızı bu süre boyunca yanmıyorsa, süt ılımış demektir.
  • Eğer süt çok sıcak olursa, yoğurt sulu bir kıvamda olur.
  • Eğer süt çok soğuk olursa, mayası tutmaz.
  • Sütün mayalanması için endişeleniyorsanız, tuz yerine şeker de ekleyebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!