ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ MEZE TARİFLERİ BABAGANNUŞ

Babagannuş

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Babagannuş tarifi için malzemeler

  • 1.5 kg kemer patlıcanı
  • Yarım limonun suyu
  • 250 gr çarliston biber
  • 300 gr süzme yoğurt
  • 4 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 100 gr tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 3 domates
  • Tuz

Babagannuş Nasıl Yapılır

Patlıcanları, domatesleri ve çarliston biberleri közleyin. Soğuyunca patlıcanların kabuklarını soyup ince doğrayın. Limon suyu ve tuzu cam bir kaba alıp karıştırın. Közlenmiş patlıcanları ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Domates ve biberleri zar şeklinde doğrayıp patlıcanlara ilave edin. Sarımsakları soyup ezin. Yoğurdu bir kaseye alıp sarımsakları ekleyin ve karıştırın. Sarımsaklı yoğurdu patlıcanlı karışıma ilave edip tahta kaşıkla karıştırın. Maydanozları temizleyip kıyın. Tereyağını bir tavaya alıp eritin. Pul biberi ekleyip kavurun. Yoğurtlu patlıcan karışımını servis tabağına alın. Üzerine biberli yağı gezdirin. Kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.
Yorumlarınız

bhrduygu12.10.2016 17:14:09

en sevdigim meze ben yogurtsuz ve limonsuz olarak yapiyorum ayda bir kac kere yaparim direk ekmek banaraktan catal kasiksiz... cooook lezzetli

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.