ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ SAHUR YEMEKLERİ TAVADA LAVAŞ BÖREĞİ

TAVADA LAVAŞ BÖREĞİ

Tavada lavaş böreği
6 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavada lavaş böreği tarifi için malzemeler
  • 250 g beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz 
  • Yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 4 lavaş ekmeği
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Üzeri için

  • Taze kekik
Tavada lavaş böreği hazırlanışı

  • Rendelediğiniz beyaz peyniri geniş bir kaseye alın. İnce doğradığınız maydanoz ve kaşar peynirini ilave edip karıştırın. Tereyağını geniş bir tavada eritin. Lavaşlardan birini tavaya yayın ve üzerine peynirli harçtan ilave edin.
  • Üzerine tekrar lavaş kapatıp peynirli harçtan yayın. En üstte lavaş olacak şekilde aynı işlemi tekrarlayın. Her iki yüzünü de kızartın. Taze kekik ile süsleyerek sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!