ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ SAHUR YEMEKLERİ ÇÖKELEKLİ KÖMBE

Çökelekli kömbe

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çökelekli kömbe tarifi için malzemeler

Hamur için

  • 4 su bardağı un
  • 150 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 kesme şeker
  • Yarım yemek kaşığı tuz

İç malzeme için

  • 250 gr çökelek
  • 2 soğan
  • Yarım demet maydanoz

Çökelekli kömbe Nasıl Yapılır

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in Sahur yemekleri  listesinden iyi bir seçim...

Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Tuz ve karbonatı ilave edip harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp margarin ve yoğurt ilave ederek yoğurun. Hazırladığınız hamuru 8 eşit bezeye ayırın. Üzerini bir bezle örtüp oda ısısında 6 saat bekletin.

İç malzeme için pastırmaları ince ince doğrayın. Rendelenmiş kaşar peyniri ve havuç ile harmanlayın.

Hamurların her birine dikdörtgen şekli verin ve incecik açıp üzerine eritilip ılınmış tereyağından gezdirerek dökün. Hamurun uzun tarafına iç malzemeden yerleştirip rulo şeklinde sarın.

Ruloyu iki parmak genişliğinde dilimler halinde kesin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün, çörek otu serpiştirin. 200 dereceye ayarlı fırında iyice kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.