Kafkas Çöreği

Kafkas Çöreği
09 Ocak 2023

Baharatların karışımı ile hazırlanan Kafkas çöreği daha pişirmeden evinizi mis gibi kokutacak. Farklı lezzetlere açıksanız aromatik bu çöreğe bayılacaksınız. Tatlı ve tuzlu tariflerde kullanabilirsiniz. Siz ve malzemeleriniz hazırsanız tarifin detayları aşağıda.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kafkas Çöreği için

Malzemeler

  • 350 -400 gr un
  • 300 ml su
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1.5 yemek kaşığı zerdeçal
  • 1 yemek kaşığı mahlep
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı zencefil
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam
Kafkas Çöreği

Nasıl Yapılır

  1. Baharatları, un ve şekeri bir kap içerisinde karıştırın.
  2. Kuru karışımın ortasında boşluk bırakın.
  3. Su, tereyağı ve mayayı ekleyin ve karıştırın.
  4. Kuru malzemeler ile karıştırarak yoğurun.
  5. Hamuru mayalandırın.
  6. Mayalanan hamuru dört eşit parçaya bölerek şekillendirin.
  7. Şekillendirdiğiniz hamurları mayalandırmaya bırakın.
  8. Mayalanan hamurların üzerine yumurta sarısı sürün, etrafına bıçak ile çizikler atın. Susam serptikten sonra 180 derece fırında pişirilir.
  9. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Tatlı ve tuzlu eşlikçiler ile birlikte tüketebilirsiniz. 
Püf Noktası
  • Tarifteki su miktarını su ile yarı yarıya değiştirerek kullanabilirsiniz. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo