Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
15039 Tarif
Çocuk
379 Tarif
Çorba
1377 Tarif
Diyet
4437 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2514 Tarif
Hafif Yemekler
62 Tarif
İçecek
1447 Tarif
Pratik Yemek
6624 Tarif
Salata ve Meze
1442 Tarif
Sos
497 Tarif
Tatlı
9924 Tarif
Yöresel
2051 Tarif
Popüler Tarifler
Piroşki
Bruschetta (İtalyan Antipasti)
Anasayfa
Tarifler
Kırmızı Et Yemekleri
Beyaz Yahni
Beyaz Yahni
21 Ocak 2021
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
45 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Editör Notu:
Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Kabak Kavurma Tarifi
Margarinsiz Limonlu Kurabiye Tarifi
Pastane Usulü Sirkeli Tuzlu Kurabiye Tarifi
Diyet 10 Dakika Poğaçası Tarifi
Terbiyeli Yoğurt Çorbası Tarifi
Lor Peynirli Dereotlu Poğaça Tarifi
13 Temmuz Masterchef Özeti: Ana Kadroya Giren Üçüncü İsim Belli Oldu!
Et Sote Yapmanın İpuçları
Masterchef Eylül Soysal Kimdir?
Masterchef Çağatay Doğanoğlu Kimdir?
14 Temmuz Masterchef Özeti: Ana Kadroya Giren Dördüncü İsim Belli Oldu!
Az Malzemeyle Fark Yaratan Yoğurtlu 11 Nefis Tarif
Beyaz Yahni için
Malzemeler
500 gr kemikli kuzu eti
2 soğan
30 gr margarin
1 havuç
1 defne yaprağı
1 tutam tarçın
2 tane karanfil
Tuz
Karabiber
2 su bardağı haşlanmış nohut
Terbiye için
2 yumurta sarısı
1 limonun suyu
2 çorba kaşığı un
Yarım su bardağı et suyu
Beyaz Yahni
Nasıl Yapılır
Kemikli kuzu etini bir tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ekleyin.
Tuz, temizlenmiş havuç, defne yaprağı ve karanfilli ilave edip 1 saat orta ateşte kaynatın.
Oluşan köpüğü kevgirle üzerinden alın. Etleri kemiklerinden ayırıp eti kuşbaşı büyüklüğünde parçalara bölün.
Soğanları soyup halka şeklinde doğrayın. Margarini başka bir tencerede eritin. Etleri ilave edip 3-4 dakika kavurun.
Haşlama suyundan 2 su bardağı et suyu ve nohutları ekleyip pişirin.
Pişmeye yakın, limon, un ve yumurtayı bir kapta iyice çırpın. Üzerine et suyundan ilave edip yemekle karıştırın.
Pide parçalarını tavada kızartın. Üzerlerine eti yerleştirip suyunu gezdirin. Kıyılmış maydanoz serpip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Et Tarifleri
Kırmızı Et Yemekleri
Bakliyat Tarifleri
Akşam Yemeği
Yorumlar
Benzer Tarifler
Kırmızı Et Tarifleri
27 Dakika
Kuzu Ciğer Kavurma Tarifi
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
45 Dakika
Mantarlı Et Sote Tarifi
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
45 Dakika
Ev Usulü Urfa Kebabı Tarifi
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
32 Dakika
Ciğer Şiş Tarifi
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
105 Dakika
Kuzu Kokoreç Tarifi
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
27 Dakika
Kuşkonmazlı Lokum Bonfile Tarifi
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.