Beyaz Yahni

 Beyaz Yahni
21 Ocak 2021
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Beyaz Yahni için

Malzemeler

  • 500 gr kemikli kuzu eti
  • 2 soğan
  • 30 gr margarin
  • 1 havuç
  • 1 defne yaprağı
  • 1 tutam tarçın
  • 2 tane karanfil
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut

Terbiye için

  • 2 yumurta sarısı
  • 1 limonun suyu
  • 2 çorba kaşığı un
  • Yarım su bardağı et suyu
Beyaz Yahni

Nasıl Yapılır

  1. Kemikli kuzu etini bir tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ekleyin.
  2. Tuz, temizlenmiş havuç, defne yaprağı ve karanfilli ilave edip 1 saat orta ateşte kaynatın.
  3. Oluşan köpüğü kevgirle üzerinden alın. Etleri kemiklerinden ayırıp eti kuşbaşı büyüklüğünde parçalara bölün.
  4. Soğanları soyup halka şeklinde doğrayın. Margarini başka bir tencerede eritin. Etleri ilave edip 3-4 dakika kavurun.
  5. Haşlama suyundan 2 su bardağı et suyu ve nohutları ekleyip pişirin.
  6. Pişmeye yakın, limon, un ve yumurtayı bir kapta iyice çırpın. Üzerine et suyundan ilave edip yemekle karıştırın.
  7. Pide parçalarını tavada kızartın. Üzerlerine eti yerleştirip suyunu gezdirin. Kıyılmış maydanoz serpip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo