ANASAYFA TARİFLER SAHUR TARİFLERİ BEYAZ YAHNİ

Beyaz Yahni

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Beyaz Yahni Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr kemikli kuzu eti
  • 2 soğan
  • 30 gr margarin
  • 1 havuç
  • 1 defneyaprağı
  • 1 tutam tarçın
  • 2 tane karanfil
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut

Terbiye için

  • 2 yumurta sarısı
  • 1 limonun suyu
  • 2 çorba kaşığı un
  • Yarım su bardağı et suyu

Beyaz Yahni Nasıl Yapılır?


Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım.

Kemikli kuzu etini bir tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ekleyin. Tuz, temizlenmiş havuç, defneyaprağı ve karanfilli ilave edip 1 saat orta ateşte kaynatın. Oluşan köpüğü kevgirle üzerinden alın. Etleri kemiklerinden ayırıp eti kuşbaşı büyüklüğünde parçalara bölün.

Soğanları soyup halka şeklinde doğrayın. Margarini başka bir tencerede eritin. Etleri ilave edip 3-4 dakika kavurun. Haşlama suyundan 2 su bardağı et suyu ve nohutları ekleyip pişirin.

Pişmeye yakın, limon, un ve yumurtayı bir kapta iyice çırpın. Üzerine et suyundan ilave edip yemekle karıştırın.

Pide parçalarını tavada kızartın. Üzerlerine eti yerleştirip suyunu gezdirin. Kıyılmış maydanoz serpip servis yapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!