ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ İFTAR YEMEKLERİ OĞMAÇ ÇORBASI

OĞMAÇ ÇORBASI

Oğmaç çorbası
6 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Oğmaç çorbası tarifi için malzemeler
  • 2 su bardağı buğday unu
  • 1 çay bardağı et suyu
  • 3 su bardağı süt
  • 3 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
Oğmaç çorbası Nasıl Yapılır

  • Unu geniş bir yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açıp et suyunu ekleyin. Sert ve pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Elde ettiğiniz bu sert hamurdan avucunuzda ovalayıp minik hamurlar hazırlayın.
  • Suyu tencerede bir taşım kaynattıktan sonra hazırladığınız hamurları ilave edin. Azar azar süt ekleyerek çorba kıvamına gelinceye kadar pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın.
  • Üzeri için tereyağını bir sos tenceresine alın. Kırmızı pul biberi ilave edip kavurun. Çorbanızın üzerini biberli yağ ve dereotu ile süsleyerek sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!