ANASAYFA TARİFLER İFTAR YEMEKLERİ KÜNEFE

Künefe

Nefis, şöyle sündükçe sünen bir künefe tarifi için detaylara aşağıdan göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Künefe Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 250 g tereyağı
  • 1 yemek kaşığı üzüm pekmezi
  • 200 g tel kadayıf
  • 300 g dil peyniri

Şerbeti için

  • 3 su bardağı su
  • 2 damla limonun suyu
  • 4 su bardağı toz şeker

Üzeri için

  • Vanilyalı dondurma
  • Toz Antep fıstığı

Künefe Nasıl Yapılır?

Şerbeti için, su, limon suyu ve toz şekeri bir tencerede kaynatıp soğumaya bırakın. Tereyağını tavada eritip, üzüm pekmeziyle karıştırıp tepsiye dökün. Kadayıfları eritilmiş tereyağı ile karıştırın. Kadayıfın yarısını tepsiye yerleştirin ve elinizle iyice bastırın. Üzerine dil peynirini eşit miktarda yayın. Kalan kadayıfı üzerine yayın. Elinizle bastırın. 220 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak kadayıfın üzerine soğuk şerbeti dökün. Vanilyalı dondurma ve toz Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Yorumlar

onurpinargil 18 Kasım 2020, 16:41

ben pekmezsiz yaptım. çok güzel oldu. pekmez şart değil. yapacakları uyarayım, tuzsuz peynir bulmak bir hayli önemli bir detay.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!