ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ İFTAR YEMEKLERİ KÜNEFE

Künefe

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Künefe tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 250 g tereyağı
  • 1 yemek kaşığı üzüm pekmezi
  • 200 g tel kadayıf
  • 300 g dil peyniri

Şerbeti için

  • 3 su bardağı su
  • 2 damla limonun suyu
  • 4 su bardağı toz şeker

Üzeri için

  • Vanilyalı dondurma
  • Toz Antep fıstığı

Künefe Nasıl Yapılır

Şerbeti için, su, limon suyu ve toz şekeri bir tencerede kaynatıp soğumaya bırakın. Tereyağını tavada eritip, üzüm pekmeziyle karıştırıp tepsiye dökün. Kadayıfları eritilmiş tereyağı ile karıştırın. Kadayıfın yarısını tepsiye yerleştirin ve elinizle iyice bastırın. Üzerine dil peynirini eşit miktarda yayın. Kalan kadayıfı üzerine yayın. Elinizle bastırın. 220 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak kadayıfın üzerine soğuk şerbeti dökün. Vanilyalı dondurma ve toz Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Kadayıfın farklı versiyonları için, kaymaklı künefe veya peynirli künefe tarifine göz atın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:38:51

Salam kadayif nedir biz onu hardan ala bilerik Azerbaycan dilinde onun adi nedi

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.