ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER EV YAPIMI KAYMAK TARİFİ: EVDE DOĞAL KAYMAK NASIL YAPILIR?

EV YAPIMI KAYMAK TARİFİ: EVDE DOĞAL KAYMAK NASIL YAPILIR?

Evde kaymak nasıl yapılır? Sütün kaymağı ne zaman alınır? Kaymak nasıl tüketilir? İşte, kahvaltı sofralarına çok yakışacak adım adım ev yapımı kaymak tarifi:
Ev Yapımı Kaymak Tarifi: Evde Doğal Kaymak Nasıl Yapılır?

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan kaymak, evde kolayca yapılabilecek besinlerden biridir. Özellikle balla birlikte sunulan kaymağın tamamen doğal ve gerçek lezzetini bulmak giderek zorlaşıyor. Tam da bu yüzden gerçek kaymağa çok yakın lezzeti olan bir tarifimiz var. Yalnızca 3 malzeme kullanarak ev yapımı kaymak tarifini hazırlayabilir, sofranızı doğal besinlerle zenginleştirebilirsiniz. Hazırladığınız kaymağı yalnızca kahvaltıda değil, kaymaklı tatlılar sayfamızdaki tariflerde de kullanabilirsiniz. Evde kaymak nasıl yapılır diye merak eden için, işte nefis kaymak tarifi:


Kaymak Tarifi Malzemeleri

  • 2 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 3 paket sıvı krema


Evde Kaymak Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle günlük sütünüzü kaynatın ve ılımaya bırakın. Eğer pastörize süt kullanacaksanız bu işlemi atlayabilirsiniz.
  • Sütün içerisine önce kremaları, ardından nişastayı ilave edin ve güzelce çırpın.
  • Çırpma işleminden sonra sütü tekrar ocağa alın.
  • Kıvamı hafifçe koyulaşana kadar karıştırın. Koyulaşmaya başladığında ocaktan alın.
  • Sütü borcama veya seramik kaba aktarın. Üzerini streç film ile örtün.
  • Süt tamamen soğuduğunda buzdolabına kaldırın. En az 2 saat buzdolabında dinlendirin. 1 gece dinlendirirseniz daha lezzetli olacaktır.
  • Buzdolabında soğuyan kaymağı bıçak yardımıyla kesin. Rulo şeklinde sarın.
  • Hazırladığınız kaymağı hava almayan bir kaba yerleştirin. Bu şekilde buzdolabında 1 haftaya kadar muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun.


Sadece Sütle Kaymak Nasıl Yapılır?

Kaymak yapmanın ikinci yöntemi ise sütün kaynatılmasıdır. Bu işlem için ihtiyacınız olan tek şey, günlük taze süttür.

  • Öncelikle 4-5 kilo sütü bir tencereye aktarın ve kaynatın. Süt kaynadığında kapağını kapatarak soğumaya bırakın.
  • Süt soğurken yağlı kısmı üzerinde toplanacaktır. Soğuduğunda sütün üzerinde oluşan yağlı kısmı alın.
  • Yağlı kısmı katılaşana kadar mikserle çırpın. Katılaştığında kapaklı bir kabın içerisine aktarın.
  • Hazırladığınız kaymağı buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. 4-5 gün içerisinde tüketin. Afiyet olsun.


Şunlara da göz atın;


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!