Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
15802 Tarif
Çocuk
379 Tarif
Çorba
1463 Tarif
Diyet
4445 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2673 Tarif
Hafif Yemekler
66 Tarif
İçecek
1474 Tarif
Pratik Yemek
7497 Tarif
Salata ve Meze
1567 Tarif
Sos
516 Tarif
Tatlı
10734 Tarif
Yöresel
2087 Tarif
Popüler Tarifler
Tavuklu Sandviç
Peşmelba
Anasayfa
Tarifler
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Kaymaklı Künefe
Kaymaklı Künefe
07 Aralık 2025 tarihinde güncellendi.
Hazırlanma Süresi :
25 dakika
Pişirme Süresi :
20 dakika
Kaç Kişilik:
8 Kişilik
Editör Notu:
Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Bayatlamayan kavanoz kurabiyesi Tarifi
Evde Pratik Çiğ Köfte Tarifi
İrmiksiz Kesme Muhallebi Tarifi
Tahinli Kurabiye Tarifi
Mayasız 3-2-1 Poğaça Tarifi
Soğanlı Patates Kavurma Tarifi
Kuru Fasulyenin Kabuk Atmaması İçin Ne Yapılır?
Sigara Böreği Yaparken Yufkaya Ne Sürülür?
Biber Kızartırken Sıçramaması İçin Ne Yapmalı?
Buzdolabına Cam Kavanoz Koymamanız Gerekiyormuş
Basmati Pirinç Neden Kavrulmaz?
Anne Köftesinin Yumuşak Olması İçin Ne Yapmalı?
Kaymaklı Künefe için
Malzemeler
1 kg çiğ tel kadayıf
300 gr sadeyağ
150 gr ince çekilmiş Antep fıstığı
750 gr kaymak
Şerbeti için
1 kg toz şeker
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
Kaymaklı Künefe
Nasıl Yapılır
Tatlının şerbeti için şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Şurup kıvamına geldiğinde limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın.
Tencereyi ocaktan alın. Künefe sahanlarının içine tel kadayıfın yarısını paylaştırın. Üzerlerine eritilmiş sadeyağın yarısını gezdirin.
Üzerlerine kaymak ve Antep fıstığını serpin. Kalan kadayıfı ve sadeyağı başka bir kapta karıştırıp kaymak ve Antep fıstığının üzerine ekleyin.
Sahanları ocak üzerine alıp sık sık çevirerek kadayıfı kızartın. Kadayıfları aynı sahan içinde alt üst ederek diğer taraflarını da kızartın.
Sıcak kadayıfların üzerine sıcak şerbeti ekleyin. 5 dakika bekletip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Çay Saati Tarifleri
Tatlı Tarifleri
Kızartma Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Akdeniz Mutfağı Yemekleri
Kaymaklı Tatlılar
Yöresel Tarifler
Yorumlar
Benzer Tarifler
Şerbetli Tatlılar
55 Dakika
Pastane Usulü Şekerpare Tarifi
Selinhdr
Şerbetli Tatlılar
55 Dakika
Kestaneli Sultan Tatlısı Tarifi
Selinhdr
Şerbetli Tatlılar
50 Dakika
Hanım Göbeği Tarifi
Selinhdr
Şerbetli Tatlılar
40 Dakika
Bezelye Yemeği Tarifi
Selinhdr
Şerbetli Tatlılar
60 Dakika
Dilber Dudağı Tarifi
Selinhdr
Şerbetli Tatlılar
55 Dakika
Şambali Tarifi
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.