ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ KAYMAKLI KÜNEFE

Kaymaklı Künefe

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kaymaklı Künefe Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg çiğ tel kadayıf
  • 300 gr sadeyağ
  • 150 gr ince çekilmiş Antep fıstığı
  • 750 gr kaymak

Şerbeti için

  • 1 kg toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Kaymaklı Künefe Nasıl Yapılır?

  • Tatlının şerbeti için şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Şurup kıvamına geldiğinde limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın.
  • Tencereyi ocaktan alın. Künefe sahanlarının içine tel kadayıfın yarısını paylaştırın. Üzerlerine eritilmiş sadeyağın yarısını gezdirin.
  • Üzerlerine kaymak ve Antep fıstığını serpin. Kalan kadayıfı ve sadeyağı başka bir kapta karıştırıp kaymak ve Antep fıstığının üzerine ekleyin.
  • Sahanları ocak üzerine alıp sık sık çevirerek kadayıfı kızartın. Kadayıfları aynı sahan içinde alt üst ederek diğer taraflarını da kızartın.
  • Sıcak kadayıfların üzerine sıcak şerbeti ekleyin. 5 dakika bekletip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!