ANASAYFA TARİFLER İFTAR YEMEKLERİ KEŞKEKLİ İSLİM KEBABI

Keşkekli İslim Kebabı

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

45 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Keşkekli İslim Kebabı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 5 patlıcan
  • 500 gr kemiksiz kuzu kol eti
  • 1 orta boy soğan
  • 10 gr domates salçası
  • Yarım su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • Karabiber
  • 5 orta boy sivri biber
  • 2 orta boy domates

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Keşkek için

  • 150 gr aşurelik buğday
  • 100 gr gerdan eti
  • 13 su bardağı su
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Keşkekli İslim Kebabı Nasıl Yapılır?

Lezzet'in bu muhteşem tarifleri ile siz de Ramazan sofralarınızı hazırlayabilirsiniz. Keşkek için, bir gün önceden aşurelik buğdayı suda bekletin. Büyük bir tencereye buğday ve kaynamış suyu aktarın. Kısık ateşte ara ara karıştırarak suyu çekinceye kadar pişirin.

Ayrı bir tencerede tereyağı ile gerdan etini pişirin. Buğdaya ilave edip, tahta kaşıkla iyice ezilene kadar karıştırın. Tuz ile tatlandırın.

Patlıcanın kabukları soyup temizledikten sonra uzunlamasına 5 mm kalınlığında kesin. Kızgın yağda kızartın. Kızarmış patlıcanların üzerine hafif toz şeker serpin.

Ayrı bir tencerede kuzu etini, ufak doğranmış soğan, salça, tuz, karabiber, ayçiçeği yağı ve su ile pişirin. Bir tepsiye patlıcan dilimlerini çapraz olacak şekilde üst üste yerleştirin ve tam ortalarına et karışımını, patlıcanların bohça şeklinde katlanmasına olanak verecek şekilde yerleştirin. En üste yuvarlak bir dilim domates yerleştirip, üzerine kürdan batırın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Etli karışımın suyunu patlıcanların üzerine gezdirip, 180 dereceye ayarlanmış fırında 15-20 dakika pişirin.

Keşkeği derin bir tabağa alın. Yeşil sivri biber ve tavada eritilmiş tereyağı ile sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Yeni tatlar keşfetmek için kuzu etli islim kebabını da deneyebilirsiniz.

AKLINIZDA BULUNSUN
Patlıcanlara toz şeker serperseniz, patlıcanlar daha lezzetli olur. Çiğ tat ortadan kalkar.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.