ANASAYFA TARİFLER İFTAR YEMEKLERİ KEREVİZLİ TAVUK KÖFTE

Kerevizli Tavuk Köfte

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kerevizli Tavuk Köfte Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 6 kereviz
  • 1 havuç
  • 1 pırasa
  • 1 patates
  • Yarım çay bardağı bezelye
  • 200 gr tavuk kıyması
  • 2 çorba kaşığı galeta unu
  • 10 arpacık soğan
  • Kızartmak için sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon

Üzeri için

  • 2 domates
  • 2 sivribiber
  • 4 dal taze nane

Kerevizli Tavuk Köfte Nasıl Yapılır?


Lezzet yemek tarifleri arasında en fazla beğenilenlerden biri.

 Kerevizleri soyup kararmamaları için limonlu suda bekletin. Havuçları temizleyip küçük doğrayın. Kerevizleri ve havuçları tencereye alın. Sıcak su ilave ederek 10 dakika haşlayıp süzün.

Tavuk kıymasına galeta unu, tuz, karabiber, kimyon ekleyip yoğurun. Yuvarlak yassı köfteler hazırlayın. Haşlanmış kerevizleri ortadan ikiye kesip içlerini oyun. Patatesi soyup küp küp doğrayın. Patates, bezelye ve havuçları bir kapta harmanlayıp kerevizlerin içine paylaştırın.

Köfteleri, kerevizlerin üzerine yerleştirin. Arpacık soğanları soyun. Domatesleri yıkayıp halka şeklinde dilimleyin. Sivribiberleri temizleyip ince şeritler halinde kesin. Köftelerin üzerine birer domates ve sivribiber yerleştirip kürdanla tutturun. Kerevizleri yayvan bir tencereye alın. Arpacık soğanları kerevizlerin çevresine dizin. Yarım su bardağı kadar sıcak su ilave ederek kısık ateşte 15 dakika pişirin. Nane yaprakları ile süsleyip sıcak servis yapın.

 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!