KEREVİZLİ TAVUK KÖFTE

6 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kerevizli tavuk köfte tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 6 kereviz
  • 1 havuç
  • 1 pırasa
  • 1 patates
  • Yarım çay bardağı bezelye
  • 200 gr tavuk kıyması
  • 2 çorba kaşığı galeta unu
  • 10 arpacık soğan
  • Kızartmak için sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon

Üzeri için

  • 2 domates
  • 2 sivribiber
  • 4 dal taze nane
Kerevizli tavuk köfte hazırlanışı


Lezzet yemek tarifleri arasında en fazla beğenilenlerden biri.

 Kerevizleri soyup kararmamaları için limonlu suda bekletin. Havuçları temizleyip küçük doğrayın. Kerevizleri ve havuçları tencereye alın. Sıcak su ilave ederek 10 dakika haşlayıp süzün.

Tavuk kıymasına galeta unu, tuz, karabiber, kimyon ekleyip yoğurun. Yuvarlak yassı köfteler hazırlayın. Haşlanmış kerevizleri ortadan ikiye kesip içlerini oyun. Patatesi soyup küp küp doğrayın. Patates, bezelye ve havuçları bir kapta harmanlayıp kerevizlerin içine paylaştırın.

Köfteleri, kerevizlerin üzerine yerleştirin. Arpacık soğanları soyun. Domatesleri yıkayıp halka şeklinde dilimleyin. Sivribiberleri temizleyip ince şeritler halinde kesin. Köftelerin üzerine birer domates ve sivribiber yerleştirip kürdanla tutturun. Kerevizleri yayvan bir tencereye alın. Arpacık soğanları kerevizlerin çevresine dizin. Yarım su bardağı kadar sıcak su ilave ederek kısık ateşte 15 dakika pişirin. Nane yaprakları ile süsleyip sıcak servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!