ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ İFTAR YEMEKLERİ GÜLLAÇ KIZARTMASI

Güllaç kızartması

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Güllaç kızartması tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • Yarım paket güllaç yaprağı
  • 3 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı tozşeker
  • 2 su bardağı çekilmiş antepfıstığı
  • 3 yumurta

Şurup için

  • 1.5 su bardağı su
  • 2 su bardağı tozşeker
  • 1 çorba kaşığı limon suyu

Güllaç kızartması Nasıl Yapılır


Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in tatlı tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Geniş bir tencerede şeker ile 2 bardak sütü şeker eriyinceye kadar kaynatın. Ilınınca güllaç yapraklarını tek tek süte batırıp çıkarın.

Yaprakları ikiye katlayıp geniş kenarlarına antepfıstığını paylaştırın. Sigara böreği gibi sarın.

Şurup için, 2 bardak şeker ile 2 bardak suyu tencerede şurup kıvamında kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1-2 dakika sonra ocaktan alın. Soğumaya bırakın.

Yumurtaları bir kapta çırpın. Güllaç sarmalarını yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın.  Kağıt havlu üzerine alıp yağını süzdürün. Kızarmış güllaçları bir tepsiye alıp üzerine şurubu dökün. şurubu çekince fıstıkla süsleyip servis yapın.

 

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:54:54

Bu çok hoş bir tatlı benim cocuklarım diger gullaç çeşitlerini yemiyor ama bu şekilde olunca bayılıyorlar.Tavsiye ederim.

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.