ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ İFTAR YEMEKLERİ ETLİ TOPALAK

Etli Topalak

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Etli Topalak Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 750 g kıyma
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 yumurta
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 4 su bardağı et suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 7~8 dal ince kıyılmış maydanoz

Etli Topalak Nasıl Yapılır?

Kıyma, ince bulgur, yumurta, ince kıyılmış maydanoz, un, tuz ve karabiberi derin bir kaseye alıp yoğurun. Misket büyüklüğünde parçalar koparıp iki avucunuzun içinde yuvarlayarak köfteler hazırlayın. Haşlanmış nohutun suyunu süzün. Domates salçası ve biber salçasını tereyağında kavurun. Et suyunu ilave edip kaynatın. Köfte ve haşlanmış nohutu da katıp kısık ateşte köfteler yumuşayana kadar pişirin. Servis tabağına alıp üzerini maydanozla süsleyin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.