ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ İFTAR YEMEKLERİ DİVRİĞİ PİLAVI

Divriği pilavı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Divriği pilavı tarifi için malzemeler

  • 45 gr tereyağı
  • 1 su bardağı pilavlık pirinç
  • 1 su bardağı et suyu
  • 150 gr kuzu eti
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı badem içi
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 1 su bardağı kuş üzümü
  • 1 soğan
  • 1 tatlı kaşığı dövülmüş tane karabiber
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • Tuz

Divriği pilavı Nasıl Yapılır

Lezzet'in bu muhteşem yöresel tarifleri ile iftar sofralarınıza ayrı bir özen katın. Pirinci birer çay kaşığı tuz ve limon suyu ilave edilmiş sıcak suda yarım saat kadar bekletin. Yıkayıp süzün. Üzümleri yıkayıp bir kaseye alın. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip 15 dakika kadar bekletin.

Kuzu etini küp şeklinde doğrayıp haşlayın. Bademi 30 gr tereyağı ile kavurun.

Soğanı soyup kıyın. Kalan tereyağını pilav tenceresinde eritip soğanı kavurun. Sırasıyla nohut, kuş üzümü, baharat ve haşlanmış eti ilave edin. 5 dakika kavurun. Sıcak et suyu ekleyin.

Kaynayınca tuz, süzülmüş pirinc ve bademleri ilave edin. Tahta kaşıkla karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp tencerenin kapağını açmadan 10 dakika dinlendirin. Servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.