ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ İFTAR YEMEKLERİ DİVRİĞİ PİLAVI

Divriği pilavı

Sivas mutfağının özel lezzetlerinden biri olan divriği pilavı; pirinç, nohut ve kuzu eti ile hazırlanır. İç pilava benzeyen bu yemek, genellikle bayram, düğün gibi toplanma günlerinde ikram edilir. Protein değeri yüksektir. Genellikle sebze yemekleri ve salata ile birlikte servis edilir. Kemik gelişimini desteklemesinin yanı sıra uzun süre tokluk hissi verir. Malzemeleriniz hazırsa, yılbaşı sofralarında ve özel gecelerde sunabileceğiniz Sivas usulü divriği pilavı tarifine geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Divriği pilavı tarifi için malzemeler

  • 45 gr tereyağı
  • 1 su bardağı pilavlık pirinç
  • 1 su bardağı et suyu
  • 150 gr kuzu eti
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı badem içi
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 1 su bardağı kuş üzümü
  • 1 soğan
  • 1 tatlı kaşığı dövülmüş tane karabiber
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • Tuz

Divriği pilavı Nasıl Yapılır

  • Pirinci birer çay kaşığı tuz ve limon suyu ilave edilmiş sıcak suda yarım saat kadar bekletin. Yıkayıp süzün. Üzümleri yıkayıp bir kaseye alın.
  • Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip 15 dakika kadar bekletin. Kuzu etini küp şeklinde doğrayıp haşlayın. Bademi 30 gr tereyağı ile kavurun.
  • Soğanı soyup kıyın. Kalan tereyağını pilav tenceresinde eritip soğanı kavurun. Sırasıyla nohut, kuş üzümü, baharat ve haşlanmış eti ilave edin. 5 dakika kavurun. Sıcak et suyu ekleyin.
  • Kaynayınca tuz, süzülmüş pirinç ve bademleri ilave edin. Tahta kaşıkla karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp tencerenin kapağını açmadan 10 dakika dinlendirin.
  • Divriği pilavını, patlıcan yemeği ve acılı ezme ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Divriği Pilavının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarife başlamadan önce eti çıkartın ve oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
  • Pirinci suda beklettikten sonra bol su ile durulayın.
  • Pirinçlerin tane tane olması için tereyağı kullanın. Pişirme esnasında birkaç damla limon sıkın. Böylece renginin sarılaşmasını önleyebilirsiniz.
  • Pirinçleri pişirdikten sonra üst kısmına defne yaprağı ekleyin. Defne yaprağı pilavın daha lezzetli olmasını ve güzel kokmasını sağlayacaktır.

1 Porsiyon Divriği Pilavı Kaç Kaloridir?

Divriği pilavının bir porsiyonu, yaklaşık 145 kaloridir. Besin değerleri zengin olan bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.

Siz de kalabalık sofralarda sunabileceğiniz yemekler arıyorsanız, pilav tariflerinegöz atabilirsiniz. Dilerseniz, sebzeli pilav ile sevdiklerinizi şımartabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.