ANASAYFA TARİFLER MARMARA YEMEKLERİ SEBZELİ PİLAV

Sebzeli Pilav

Türk mutfağında pilav tariflerinin çok özel bir yeri vardır. Et ve sebze yemekleri ile birlikte sunulan bu besin, uzun süre tokluk hissi sağlar. Genellikle yapımında osmancık, baldo pirinci veya bulgur kullanılır. Havuç, bezelye ve kabak gibi sebzelerle harmanlanan pilav, nişasta değeri yüksek bir besindir. Malzemeleriniz hazırsa, Marmara başta olmak üzere tüm Anadolu'da en çok pişirilen tatların başında gelen sebzeli pilav tarifine başlayabiliriz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sebzeli Pilav Tarifi İçin malzemeler

  • 2.5 su bardağı baldo pirinç
  • 3.5 su bardağı et suyu
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 küçük havuç
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 kabak
  • 1 dolmalık yeşil biber

Sebzeli Pilav Nasıl Yapılır?

  • Pirinci yıkayıp üzerini örtecek kadar suda 1 saat bekletin. Suyu süzüp pirinçleri birkaç kez yıkayın. 3 yemek kaşığı tereyağını tencerede eritip pirinci ekleyin ve kavurun.
  • Et suyunu ekleyin. Tuzla tatlandırın. Su kaynamaya başladığında ateşi kısıp pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Havuç, biber ve kabağı tavla zarı büyüklüğünde doğrayın.
  • Havucu kaynar suda 15 dakika, biberi 8 dakika, kabağı 5 dakika haşlayıp suyunu süzün. Sebzeleri kalan tereyağıyla kavurun. Pilava ekleyip ezmeden harmanlayın.
  • Sebzeli pilavı, etli güveç ve patlıcan turşusu ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Sebzeli Pilavın Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarife başlamadan önce küp küp doğranan havuç ve bezelyeleri suda bekletin. Böylece pişirme süresi düşecektir.
  • Haşlama süresini düşürmek için, pirinçleri ılık tuzlu suda bekletin.
  • Et suyu yerine tavuk bulyon kullanabilirsiniz.
  • Pirinçleri tahta kaşık ile karıştırın ve tuzu kavurma esnasında atın.
  • Pilavın kendi buharıyla harmanlanması için kısık ateşte pişirin. Tencerenin kapağını hafif aralık kalacak şekilde bırakın.

1 Porsiyon Sebzeli Pilav Kaç Kaloridir?

Sebzeli pilavın bir porsiyonu, yaklaşık 130 kaloridir. İçerisinde diyet lifi barındırdığı için, kilo kontrolünde olanların tüketebilecekleri besinler arasında yer alır.

Misafir ağırlarken sunabileceğiniz pilav tarifleri mi arıyorsunuz? Dilerseniz, Hatay'ın meşhur firik pilavı tarifine göz atabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!