SEBZELİ PİLAV

6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sebzeli pilav tarifi için malzemeler
  • 2.5 su bardağı baldo pirinç
  • 3.5 su bardağı et suyu
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 küçük havuç
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 kabak
  • 1 dolmalık yeşil biber
Sebzeli pilav hazırlanışı

Pirinci yıkayıp üzerini örtecek kadar suda 1 saat bekletin. Suyu süzüp pirinçleri birkaç kez yıkayın. 3 yemek kaşığı tereyağını tencerede eritip pirinci ekleyin ve kavurun. Et suyunu ekleyin. Tuzla tatlandırın. Su kaynamaya başladığında ateşi kısıp pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Havuç, biber ve kabağı tavla zarı büyüklügünde doğrayın. Havucu kaynar suda 15 dakika, biberi 8 dakika, kabağı 5 dakika haşlayıp suyunu süzün. Sebzeleri kalan tereyağıyla kavurun. Pilava ekleyip ezmeden harmanlayın. Sıcak servis yapın.

İşte yine bir pilav tarifi. Tüm Anadolu’da olduğu gibi Marmara Bölgesi’nde de en çok pişirilen tatların başında gelen pilav bu kez sebzeli haliyle sofralarınızda.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!