SALATALIK TURŞUSU

Salatalık turşusu
0 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Salatalık turşusu tarifi için malzemeler
  • 1 kg turşuluk salatalık
  • 1 litre su (kaynatılıp soğutulmuş)
  • 1’er yemek kaşığı elma ve üzüm sirkesi
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 6 nohut tanesi
  • 5 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı kişniş tohumu
  • 4~5 dal dereotu
Salatalık turşusu hazırlanışı

Salatalıkları iyice yıkayın. Toplu iğne ile her bir salatalığı birkaç yerinden delin. Çukur bir kapta su, sirkeler ve tuzu karıştırın. Cam bir kavanoza nohut ve 5 diş sarımsağı ekleyin. Salatalıkları özenle yerleştirin. Kişniş tohumu ve dereotunu ekleyip hazırladığınız sirkeli suyu ilave edin. Kavanozun ağzını sıkıca kapatıp yaklaşık 15 gün serin ve kuru bir ortamda muhafaza edin. 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!