ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ ERİŞTE ÇORBASI

Erişte Çorbası

Erişte çorbasını, mantar sote, et güveç veya etli bamya eşliğinde sunabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Erişte Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı erişte
  • 3 su bardağı su
  • Yarım çorba kaşığı domates salçası
  • 1 domates
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çorba kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Tuz

Erişte Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Domateslerin kabuğunu soyup rendeleyin. Salçayı bir çorba kaşığı suyla karıştırın. 3 su bardağı suyu bir tencereye alın.
  • Salça, domates, tuz kırmızı toz biber, sıvıyağ ve tereyağını ilave edip kaynatın.
  • Kaynayan suya erişteleri ilave edip 15-20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Erişte Çorbası Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Çorbayı yaparken kavurduğunuz una kaşığın ucu ile un eklerseniz çorbanız ve erişteler daha bütün duracak suyu ayrışmayacaktır.
  • Kullanacağınız erişteyi ev yapımı kullanabilirseniz çorbanız daha da lezzetli olacaktır.
  • Çorbanızı servis ederken bir tutam taze ince kıyılmış maydanozla servis edebilirsiniz 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!