Erişte Çorbası

Erişte Çorbası
19 Nisan 2024

Erişte çorbasını, mantar sote, et güveç veya etli bamya eşliğinde sunabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Erişte Çorbası için

Malzemeler

  • 1 su bardağı erişte
  • 3 su bardağı su
  • Yarım çorba kaşığı domates salçası
  • 1 domates
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çorba kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Tuz
Erişte Çorbası

Nasıl Yapılır

  1. Domateslerin kabuğunu soyup rendeleyin. Salçayı bir çorba kaşığı suyla karıştırın. 3 su bardağı suyu bir tencereye alın.
  2. Salça, domates, tuz kırmızı toz biber, sıvıyağ ve tereyağını ilave edip kaynatın.
  3. Kaynayan suya erişteleri ilave edip 15-20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Erişte Çorbası Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Çorbayı yaparken kavurduğunuz una kaşığın ucu ile un eklerseniz çorbanız ve erişteler daha bütün duracak suyu ayrışmayacaktır.
  2. Kullanacağınız erişteyi ev yapımı kullanabilirseniz çorbanız daha da lezzetli olacaktır.
  3. Çorbanızı servis ederken bir tutam taze ince kıyılmış maydanozla servis edebilirsiniz 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo