ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ KABAK CİPSİ

Kabak cipsi

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kabak cipsi tarifi için malzemeler

  • 3 kabak
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 çay bardağı rendelenmiş eski kaşar peyniri
  • 1 çay kaşığı deniz tuzu
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • Yarım çay bardağı süt
  • Sarımsaklı yoğurt
  • Zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Kabak cipsi Nasıl Yapılır

Galeta unu, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz, toz biber ve sarımsak tozunu bir kapta karıştırın. Kabakları yıkayıp kurulayın. İnce ve yuvarlak dilimleyin. Kabak dilimlerini süte batırıp peynirli baharatlı karışıma bulayın. Fırın tepsisine dizip üzerine zeytinyağı gezdirin. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Yanında sarımsaklı yoğurtla birlikte servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.