ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ SAFRANLI RİSOTTO MİLANESE DOMATES SOSLU DANA BONFİLE İLE

Safranlı Risotto Milanese Domates Soslu Dana Bonfile İle

Safranlı Risotto Milanese domates soslu dana bonfile ile

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Safranlı Risotto Milanese Domates Soslu Dana Bonfile İle Tarifi İçin malzemeler

  • 250 g Arborio pirinci
  • 30 ml zeytinyağı
  • 1/2 kuru soğan
  • 1-1.5 lt sebze suyu (Sadece su, et veya tavuk suyu da kullanabilirsiniz)
  • 150 ml sıcak su
  • 5 g safran
  • 60 g toz parmesan peyniri
  • 40 g tereyağı
  • Tuz, karabiber

Domates soslu dana bonfile için

  • 4 dilim dana bonfile
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı rendelenmiş domates
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • Tuz, karabiber
  • Taze kekik

Safranlı Risotto Milanese Domates Soslu Dana Bonfile İle Nasıl Yapılır?

Doğu’nun meşhur aroması safranı, Batı’nın risottosu ile birleştirdik.

  • Soğanı yemeklik doğrayın, safranı bardağın içindeki sıcak suya dökün ve bastırarak iyice suya batırın.
  • Pilav tenceresinin içine zeytinyağını, sonra soğanları ekleyin ve 2-3 dakika kadar kavurun. Pirinci ilave edin ve sürekli karıştırarak 2-3 dakika daha pişirin. Pirinçler şeffaflaşınca safranlı suyu ekleyip orta ateşte pişirin. Pirinçler suyu iyice çektiğinde 1 kepçe sebze suyu ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Tuz, karabiber ekleyin. Pirinçler iyice yumuşayıp kremamsı bir kıvama gelene kadar kepçe ile sebze suyu koyma işlemine devam edin (1 kepçe sebze suyu ekledikten sonra suyunu çekmeden tekrar sebze suyunu ilave etmeyin). 
  • İstediğiniz kıvama gelen risottoyu ateşten alın ve içine tereyağını ekleyerek eriyene kadar karıştırın. Sonra rendelenmiş parmesan peynirini ekleyin ve tekrar karıştırın. Karıştırma işlemi bitince servis tabağına alın. 
  • Yapışmaz yüzeyli bir tavada tereyağını eritin ve bonfile dilimlerinin her iki yüzünü de çevirerek hafifçe kızartın. Rendelenmiş sarımsağı ve domates sosunu ilave edip et yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Tuz, karabiber ve taze kekik yapraklarını ekleyip ocaktan alın. Risottonun üzerine bonfile dilimini yerleştirin ve sosundan üzerine gezdirin. Taze kekik yapraklarını serperek sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!