ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ HÜNKAR PİLAVI

Hünkar Pilavı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Hünkar Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1.5 su bardağı bezelye
  • 2 adaçayı yaprağı
  • 100 gr orta yağlı kıyma
  • 30 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı dometes püresi
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • Kekik
  • Muskat
  • Tuz
  • Karabiber
  • 100 gr çemensiz pastırma
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri

Hünkar Pilavı Nasıl Yapılır?


Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım.

Bezelyeleri tuzlu suda, diriliğini kaybetmeyecek şekilde haşlayın.

Tereyağının üçte biri ile 1 kaşık zeytinyağını güveçte ısıtın, kıyılmış soğanı ekleyip tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak kavurun. Soğanlar pembeleşince kıyma ve kıyılmış pastırmaları ilave edin. Tuz ve baharatla tatlandırıp 3-4 dakika daha kavurun. Et suyu ve sulandırılmış domates püresini ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Bezelyeleri ilave edip pişirmeye devam edin.

Pirinci bol suyla yıkayıp, süzün. Kalan tereyağını pilav tenceresinde eritip pirinçleri kavurun. 3 su bardağı sıcak suyu ekleyip bir taşım kaynatın ve kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!